Karşıyaka Belediyesi'nde 'Gündem' konusu iklim krizi

Karşıyaka Belediyesi'nde 'Gündem' konusu iklim krizi

Karşıyaka Belediyesi, iklim krizi konusunda gençleri bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla İklimde 'Gündem' başlıklı bir eğitim verecek.

MEDYA EGE - Karşıyaka Belediyesi, çağımızın en büyük küresel sorunlarından biri olan iklim krizine karşı farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İklim krizinin, özellikle nüfusun ve hareketliliğin yoğunlaştığı şehirlerdeki olumsuz etkileri, daha fazla hissediliyor. İklim krizinin sonuçlarına paralel olarak ortaya çıkan sel, kuraklık, doğal afetlerde artış, deniz seviyesinde yükselme ve halk sağlığı sorunlarının yaygınlaşması gibi olumsuzluklar, şehirlerdeki nüfusun ve canlıların sosyal hayattaki konumları ve yaşam standartları üzerinde de olumsuz etkiler yaratıyor.

kriz.jpg

Bu olumsuzluklara dikkat çekmeyi, iklim değişikliği konusunda vatandaşlarda farkındalık yaratmayı ve halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen, iklim krizine yönelik yürüttüğü çalışmalarla öncü bir rol üstlenen Karşıyaka Belediyesi, bu kapsamda sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekleyecek.

Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından 9-10 ve 11. sınıflar için hazırlanan İklimde 'Gündem' eğitimi ile genç katılımcılarda farkındalık yaratılması sağlanacak.

Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi'nde 7 Ekim - 14 Ekim tarihlerinde 10.00 - 11.00 saatleri arasında yapılacak eğitimde; Meltem Korkmaz, Hamide Akan, Cihangir Alp Erdoğan, Elif Tuncer ve Yeşim Fitöz isimli konuşmacılar yer alacak.

Eğitim hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, 0 537 659 38 03 numaralı hattan yararlanabilecek.

Karşıyaka Belediyesi tarafından sosyal medya hesabından eğitime ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Dünyamızı derinden etkileyen iklim krizine karşı aldığımız önlemlere toplumun her kesiminden katılımı önemsiyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzün 9-10-11. Sınıflar için hazırladığı İklimde Gündem eğitimi ile genç katılımcılarımızda bu alanda farkındalık oluşturacağız. Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesinde 7 Ekim – 14 Ekim tarihlerinde 10.00 – 11.00 saatleri arasında yapılacak eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için 0(537) 659 38 03 numaralı hattımızı arayabilirsiniz."

f7cs5pkx0aqpn4o.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.