Karşıyaka Belediyesi'nden atık hamlesi!

Karşıyaka Belediyesi'nden atık hamlesi!

Karşıyaka Belediyesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Kent Konseyi ile birlikte “Atık değerdir” sempozyumu gerçekleştiriyor.

Muhtarlar, site yönetimleri ve esnaflar başta olmak üzere tüm halkın sağlıklı atık toplanması konusunda katılımcı olmasını amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, “Atık Değerdir” adlı sempozyumu organize etti. Sempozyumun, israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırmak için toplama sistemlerinin daha düzenli ve uygulanabilir bir temele oturtulması amacıyla düzenlendiği belirtildi. 15 ve 16 Ocak’ta 09.30 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Zübeyde Hanım Nikah Sarayı ev sahipliği yapacak. Akademisyen, çevre mühendisleri ve alanında uzman isimlerin katılacağı sempozyumun tüm oturumları, halka açık olacak.

karsiyaka_9262.jpg

ATIK TOPLAMA İŞLEMİ SÜRÜYOR 

Karşıyaka Belediyesi olarak Bostanlı ve Atakent’te atıkları ayrıştırarak toplamaya başladıklarını hatırlatan ve bunu yaygınlaştırmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi: “Karşıyaka Belediyesi olarak Ambalaj Atıkları’nın Kontrolü Yönetmeliği’nin uygulanmasında en önemli bileşenimiz olan Karşıyakalıların katılımını en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyoruz. İlerleyen tarihlerdeki hedefimiz, tüm atıkları kaynağında ayrıştırarak toplamaktır. Bu hedeflerimizi halkımıza anlatma, farkındalık yaratma ve katılımı artırma amacıyla paydaşlarımız TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Kent Konseyi ile birlikte sempozyum düzenleme kararı aldık. Tüm Karşıyakalıları, iki gün boyunca Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde görmek istiyoruz. Daha temiz bir Karşıyaka için gelin el ele verelim.”

karsiyaka_4769.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.