Karşıyaka Belediyesi'nden Hareketlilik Haftası'nda dopdolu program

Karşıyaka Belediyesi'nden Hareketlilik Haftası'nda dopdolu program

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında, dünya kentleri ile eş zamanlı olarak dolu dolu bir etkinlik programına ev sahipliği yapacak.

Bu yıl 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık 2400 kentin katıldığı ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nın teması ‘Gelecek Enerjini Koru’ olarak belirlendi. 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm şehirlerde birbirinden renkli etkinlikler planlanırken, Karşıyaka Belediyesi de turlar, yürüyüşler ve eğitimler ile dolu bir aktivite programı hazırladı.

1.jpeg

DOLU DOLU ETKİNLİK PROGRAMI

Etkinlik programı 16 Eylül Cumartesi günü saat 09.00’da yapılacak Yamanlar Dağı yürüyüşü ile başlayacak. Ardından 17.00-20.00 saatleri arasında Mavişehir - Kabuk Adası rotasında yapılacak kano etkinliği ile sudaki hareketliliğe dikkat çekilecek. 17 Eylül Pazar günü saat 17.30’da Zühtü Işıl Meydanı’nda başlayıp yine aynı meydanda bitecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ile bisikletin kent hayatındaki yeri vurgulanacak. 18 Eylül Pazartesi günü Karşıyaka Belediyesi personelleri İşe Bisikletle Geliyoruz etkinliği kapsamında toplu sürüş gerçekleştirecek. Aynı gün BİSİKOOP’un desteğiyle kadınlara yönelik bisiklet sürüş eğitimi yapılacak.

4.jpeg

EĞİTİMLER, ATÖLYELER, TURLAR VE DİNLETİLER

Alternatif ulaşımın yanı sıra, yenilenebilir enerjiye de dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlikler kapsamında Karşıyaka Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi’nde ve Karşıyaka Belediyesi Güneş Enerjisi Santralinde 19 Eylül Salı günü 10-14 yaş grubu öğrencilere eğitimler gerçekleştirilecek. Karşıyaka sokaklarının güzelliğini gece de yaşamak için 20 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’da Karşıyaka Vapur İskelesi’nden başlayarak Demokrasi Meydanı’na ulaşılacak. Belediye Orkestra Müdürlüğü’nün hazırladığı müzik dinletisi ile yürüyüş sonlandırılacak. Kaynakların verimli tüketimine dikkat çekmek, çocukları genç yaşlarda bu alışkanlıkla tanıştırmak üzere hazırlanan Elektriksiz Mutfak Atölyesi de 21 Eylül Perşembe günü saat 14.00’da Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde yapılacak.

OTOMOBİLSİZ KENT GÜNÜ

Avrupa Hareketlilik Haftası programının son günü olan 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü kapsamında da çok sayıda etkinlik yapılacak. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan resim ve proje yarışmalarının ödül törenlerinin yanı sıra, Kentteİz atölyesi, müzik performansları, sahne şovları, spor etkinlikleri, Matematik Karavanı, Creative Mornings, tiyatro sporu, karbon ayak izi ölçümü, geri dönüşüm atölyesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve iklim değişikliği standı, pump track etkinliği, bisitaxi, taytay – yavaş sürüş denemeleri ve daha birçok etkinlik yurttaşların katılımı ile gerçekleştirilecek. Sofar, Originn Co-Working, PS Lifestyle Ekolojik Yaşamı Destekleme derneği, Özcan Gülen Kahve, ZİÇEV, FENÖDER, KAKAPEDİA, BİSİKOOP, Aslı Bisiklet, Tarım Müdürlüğü, Kadın Aile Müdürlüğü ve Spor Müdürlüğü de etkinlik alanında stant açacak.

KALICI UYGULAMALAR

Etkinliklerin yanı sıra kalıcı uygulamalarla da kent hayatına katkı sunulacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ‘Çocuk Dostu ve Oynanabilir Kent Karşıyaka’ raporunda yer alan güvenli okul rotalarından biri hayata geçirilecek. Ayrıca işe bisikletle gelen personelin kullanımı için Karşıyaka Ana Hizmet Binası’nda hazırlanan bisiklet park alanı da kullanıma açılacak.

7.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.