Karşıyaka Belediyesi'nden iddialara yanıt geldi!

Karşıyaka Belediyesi'nden iddialara yanıt geldi!

Karşıyaka Belediyesi’nin AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli’nin, “Karşıyaka’da tacizci istihdamı mı var?” şeklindeki iddiasına cevap verdi.

Karşıyaka Belediyesi’nin AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli’nin, “Karşıyaka’da tacizci istihdamı mı var?” şeklindeki iddiası nedeniyle konuyu açıklığa kavuşturma ihtiyacı doğmuştur. Karşıyaka Belediyesi’nin iddialara karşı cevabı şu şekilde oldu:

“İlçe başkanının açıklamasında kaynak gösterdiği naklen atamaya konu bir tek personel bulunmuş, bu personelimiz hakkında, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü’ne bir firma sahibi tarafından, şube müdürü olarak yaptığı denetim faaliyetlerinden duyduğu husumetle taciz iddiası ile şikayette bulunulduğu ancak, şikayet üzerine yürütülen soruşturmada şikayetçinin bu iddiasının doğru olmadığı bakanlık teftiş raporuyla belirlenmiş, personelin amirleri hakkındaki sözleri nedeniyle sadece aylıktan kesme cezası verildiği öğrenilmiştir.

karsiyaka-3689.jpg

Dolayısıyla hakkında iddia ortaya atılan personelin bakanlıkta çalıştığı dönemde taciz iddiasına dayalı disiplin cezası olmadığı gibi, görevden ihraç ya da açığa alınma gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. İddialar tamamıyla gerçek dışıdır ve iftira niteliğindedir. Bahsi geçen disiplin cezalarına ilişkin idari süreç tamamlandıktan sonra belediyemize naklen ataması, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın da onayıyla gerçekleşmiştir.”

AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Sayın Didem Dereboylu Keseli’nin bir iftirayı konunun gerçekliği hakkında hiçbir araştırma yapmadan kurumumuzu ve ilgili personelimizi zan altında bırakacak şekilde paylaşmasını üzücü buluyor, bundan sonra benzer durumlarda daha dikkatli davranacağını umuyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.