Karşıyaka Belediyesi'nden o iddialara yanıt!

Karşıyaka Belediyesi'nden o iddialara yanıt!

Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Cemal Gürsel caddesi üzerinde “Yatık Binalar” olarak bilinen binalarla ilgili yapılan açıklamalara yanıt verdi.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi;

Bugün bazı basın yayın organlarında, Bostanlı Cemal Gürsel caddesi üzerinde “Yatık Binalar” olarak bilinen binalarla ilgili kurumumuzu gerekeni yapmamakla itham eden haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılma zorunluluğu doğmuştur;

1)Binalarla ilgili geçmişten bugüne yapılan testlerle alandaki toplam 11 binanın “riskli yapı” ilanı ile ilgili olarak süreçler tamamlanmış ve Karşıyaka Belediyesi olarak kurumsal görevler yerine getirilmiştir. Bu aşamada Çevre Şehircilik il müdürlüğünün riskli yapı kararlarını vermesi beklenmektedir. Süreci yavaşlatan 2 konu; riskli yapı ilanına karşı yapılan itirazlar ve bu itirazları değerlendirecek olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kurulu’nun pandemi şartları nedeniyle toplanamamasıdır.

2) Yine bu süreçte binaların yer aldığı adanın, özel planlama alanı olması itibariyle yeni yapılaşmaya ait plan çalışması tamamlanmış ve Büyükşehir Belediyemizin onayına sunulmuştur. Yine pandemi nedeniyle 3 aydır toplanamayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi bu ay içindeki oturumlarında bu konuda kararını verecektir. Bu çerçevede de Karşıyaka Belediyesi üzerine düşeni yapmıştır ve bekletilen herhangi bir işlem yoktur.

3) Çevre Şehircilik İl müdürlüğü “Riskli yapı” kararlarını verir vermez derhal yıkımlar başlatılacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.