Karşıyaka Belediyesi'nden o iddialara yanıt

Karşıyaka Belediyesi'nden o iddialara yanıt

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay adına çeşitli medya kuruluşlarında yer alan haberlere istinaden belediye tarafından açıklama yapıldı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Bazı medya gruplarında, Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay hakkında birçok asılsız haber çıkmaktadır. Bu haberlerin hepsinin kasıtlı olarak bir algı ürünü olduğunun altını kalın harflerle çizmek isteriz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kamunun bütün değerlerini korumak için olağanüstü bir mücadele sergiliyoruz. Buna istinaden hakkımızda karalama kampanyaları yapanlar ve medyanın da rüzgarıyla fırtınalar kopardığını sananlar bilsinler ki suyu bulandıramayacaklar. Çünkü görevi başında olan kişiler bu şehre emek vermek için çok ciddi mesai harcamaya tüm karalamalara rağmen devam edeceklerdir.

Haberde sözü edilen Mustafa Kemal Mahallesi Şehit Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya Cd. No:8 Karşıyaka adresindeki taşınmazın, Karşıyaka Belediye Meclisinin 07.07.2020 tarih ve 90 sayılı kararı ile 10 yıllık intifa hakkının %96 hissesi Karşıyaka Belediyesi’ne ait Kent Sosyal Tesis İşletmeleri A.Ş.’ye ayni sermaye olarak verilmesi uygun görülmüştür. Mevzubahis yapı bir konut firmasının proje satış ofisi olarak tasarlanmış, bu sebeple uzun süreli kullanıma uygun projelendirilmemiş bir yapıdır. Dolayısıyla söz konusu yapının kullanım fonksiyonu kazanması için, tek katlı olmasına rağmen statik analiz yapılarak çok ciddi güçlendirmeye ihtiyaç duyduğu tespit edilmiştir.

Binanın restoran olarak hizmet vermesinde aynı mahallede oturan sakinlerin ihtiyaçları ve istekleri göz önüne alınmıştır. Mahalle sakinlerinin diğer bir isteği olan market de yine aynı civarda hizmete girmiştir. Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Plan ve Bütçe ve Hukuk Komisyonu ortak raporu doğrultusunda alınan karar ile Kent Karşıyaka Sosyal Tesis İşletmeleri A.Ş.’ye 10 yıllık işletme hakkı ayni sermaye olarak verilen söz konusu taşınmaz işletme gerekleri ve kar zarar dengeleri gözetilerek sabit kira ve cirodan pay belirlenerek kiralanmıştır. Kiralama anlaşmasında, yapılacak olan bina güçlendirmeleri ve dekorasyon detayları belirtilmiş ve inşaat aşamasında ciddi kontroller yapılmıştır.

Kira sözleşmesi süresi sonunda bina bu özellikleri ile geri alınacaktır. Alt kiracı izni istenilen şartların yerine getirilmesi koşulu ile verilmiştir. Burada esas konu bize kira sonu devredilecek tesiste projeye uygun hareket edilmesi ve yöre halkından şikayet almadan işletilmesinin sağlanabilmesidir.

Yatırım tutarı sözleşme süresi sonunda yapı geri devredileceği için yüksek tutulmuştur. İşletme koşullarına her zaman müdahale hakkımız bulunmaktadır. Kira süresi ile yatırım tutarı karşılaştırıldığında kamu yararı anlaşılmaktadır.

Yap-İşlet-Devret şeklinde tüm çalışmalar titizlikle takip edilmiş ve bundan sonra da takip edilmeye devam edecektir.

Kent A.Ş. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabii olmayıp Türk Ticaret Kanununa tabidir ve kiralama işlemlerinde bu kanunlara uygun hareket edilmiştir. Peşkeş çekmek gibi argoya varan bir ithamı asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Belirtilen anlamda yapılan işlem hukuka ve usullere uygun bir işlem olup, farklı anlamlar kazandırmaya çalışmak kötü niyetli bir yaklaşımdır. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a ve Yönetim Kurulu  Başkanı olduğu  Kent A.Ş.’ye bu tür bir ithamda bulunmak çok basiretsiz bir tutumdur. Basının da gücünü kullanıp hiçbir iş yaptırmamak, yapılması planlanan işlere de çamur atarak başkanımızın kimliğini zedelemek istemektedirler.

Hatta soruları ardı ardına sorarak işi kaç ağaç kesmeye kadar getirmişlerdir. Başkanımız Park Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli personelini görevlendirerek binlerce  ağaç dikimi yapmıştır. Bunu görsel bir şova dönüştürmemiştir. Bunu ilerleyen yıllarda o fidanlar büyümeye başladığında Karşıyakalılar göreceklerdir. Sözü geçen alanda otopark yapmak için ağaç kesimi yapılmamıştır. Bu tür ithamlar onur kırıcıdır. Elektrik, su bedelleri, belediye araçlarının çalıştığı iddiaları cevap verilemeyecek kadar saçma ve dayanıksızdır.

Karşıyaka Karşıyakalılarındır

Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a bir diğer karalama ise Semra Aksu Parkı’yla ilgili gelmektedir. Kent A.Ş parkla ilgili herhangi bir düzenleme yapmamaktadır. Semra Aksu Parkı yanındaki boş alanın büyük kısmına otopark, bir kısmına da Kent A.Ş. tarafından işletilecek olan modern büfeler yapılacaktır. Bu şekilde; ek istihdam yaratmak ve bunu yatırım maliyetini en aza indirerek yaparak, kamu haklarını  korumak, alışılmış iptidai yollar dışında yapıldığından algılanması da zaman almaktadır. Biz bu tür yatırımlara devam edip hem ek istihdamlar yaratacağız, hem şirket veya belediyeye yatırım maliyetini minimum da  tutacağız ve işletmeci de biz olacağız. "Karşıyaka Karşıyakalılarındır" bunu biliyoruz, bizim derdimiz bugün ile ilgili değildir; biz yarını inşa etmek için çalışıyoruz.

Gecesini ve gündüzünü karalama kampanyası yapmak için harcayan herkese açık çağrımızdır. Biz Karşıyaka’yı da Kent A.Ş.’yi de ortak akılla yönetiyoruz. Karşıyaka'mızı daha iyi yerlere getirebilecek her projenin imkânlarımız doğrultusunda arkasındayız. Bu tür karalama kampanyalarına dileyen istediği kadar devam edebilir. Kanuna aykırı bir çalışmamız asla olamaz ve olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.