Karşıyaka Belediyesi'nden önemli tasarruf

Karşıyaka Belediyesi'nden önemli tasarruf

Karşıyaka Belediyesi, Yamanlar Dağı eteklerinde bulunan güneş tarlası kapasitesini geçtiğimiz 2 yıl içinde iki katına çıkardı.

Karşıyaka Belediyesi, 17 dönümlük alan üzerinde bulunan santralden, geride kalan 19 ayda 2 milyon 835 bin 688 kilowatt saat enerji üreterek 5 milyon 005 bin 375 liralık gelir sağladı.

4-1.jpg

Sağladığı geliri kendisine ait bina ve tesislerin elektrik giderleri için enerji şirketleriyle mahsuplaşmada kullanan Karşıyaka Belediyesi, bu sayede önemli bir tasarruf sağladı. Karşıyaka Belediyesi’nin Güneş enerjisi kapasitesini artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka, İzmir'de en güçlü güneş enerjisi sistemine sahip belediye konumunda. Bu proje, Karşıyaka'nın iklim değişikliğine karşı aldığı önlemlerin çok önemli bir parçasıdır. Karbon salınımını azaltarak, ağaçlarımızın, doğamızın, dünyamızın ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz. Diğer yandan, hem Belediye bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Bu anlayışla, 2030 için hedefimiz, Belediye'mizin enerji ihtiyacının yüzde 100'ünü GES'ten karşılamaktır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.