Bisiklet tutkunları Karşıyaka'da buluşuyor

Bisiklet tutkunları Karşıyaka'da buluşuyor

Karşıyaka Belediyesi, gençlerin ve bisiklet severlerin eğlenceli vakit geçirmesi için 2022 yılında açtığı Pump Track Bisiklet Parkuru ziyaretçileri tarafından rağbet görüyor.

MEDYA EGE – Karşıyaka Belediyesi, bisikleti daha heyecanlı kullanmayı sevenler için 243 metre uzunluğunda piste sahip Pump Track Bisiklet Parkuru'nu hayata geçirdi. 2022 yılında açılan Pump Track Bisiklet Parkuru ziyaretçileri tarafından rağbet görürken eğlence tutkusu gençlerin ve bisiklet severlerin uğrak noktası haline geldi.

1.png

Hayatını kaybeden Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı sporcusu Zeynep Aslan’ın adını taşıyan pump track bisiklet parkuru, profesyonel sporcuların yanı sıra bisiklet sporuna yeni başlayan gençlere, kaykay ve paten kullanıcılarına hizmet veren İzmir'in ilk pump track bisiklet parkuru 243 metre uzunluğunda 800 metrekare pist ve 700 metrekare çim alan olmak üzere toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edildi. Yapısı ve özgün rotasıyla adrenalin tutkunlarına aradıkları heyecanı sunan parkur günün her saatinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Karşıyakalı kullanıcıların yanı sıra İzmir'in her yerinden sporcular İZBAN ile kolaylıkla ulaşım sağlayarak parkuru kullanabiliyor. Pump track bisiklet parkurundan günlük ortalama 200 sporcu faydalanıyor. Aydınlatma sistemi sayesinde gece gündüz kullanılabilen parkurda, yarışmalar da düzenleniyor.

2.png

800 metrekare asfaltla kaplanmış olan alan, gece ve gündüz kullanıma uygun halde dizayn edildi. Parkurun aydınlatma işlemleri ile birlikte tribünü de tamamlanarak kullanıma uygun hale getirildi. Ayrıca alanın bitkilendirilmesinde 11 palmiye, 20 adet ıhlamur ağacı, sarmaşıklar ve yer örtücüler kullanıldı. Bunun yanı sıra parkın yeşil alanları bin 700 metrekare çim ile kaplandı.

3.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.