Karşıyaka Çiçek Festivali başladı

Karşıyaka Çiçek Festivali başladı

En renkli festival başladı

 

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncı kez düzenlenen Karşıyaka Çiçek Festivali, bugün törenle kapılarını açtı. 80 çiçek üreticisinin katıldığı festival, 29 Mayıs Pazartesi akşamına kadar Bostanlı Pazaryeri’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİ BULUŞUYOR

İzmirlileri, çiçek üreticileriyle aracısız olarak buluşturan Karşıyaka Çiçek Festivali, renkli görüntülerle başladı. Karşıyaka Belediyesi’nin Bostanlı Pazaryeri’nde gerçekleştirdiği festival için coşkulu bir açılış töreni yapıldı. Törene Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ile CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, Belediye İş 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

29 MAYIS’TA SONA ERECEK

İlk günden büyük ilgi gören festivalde; Ödemiş, Menemen, Urla ve Dikili’den gelen 80 çiçek üreticisinin stantları yer alıyor. Rengarenk çiçekler, bitkiler, meyve ve ağaç fidanlarının yanı sıra, bahçe malzemeleri, saksı çeşitleri, çiçek ilaçları, toprak ve gübre gibi ürünler de satışa sunuluyor. Yöresel gıda ve hediyelik eşya gibi stantlar da konuklara hizmet veriyor. 29 Mayıs Pazartesi sona erecek festival, her gün 10.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

“TÜRKİYE’NİN ÇİÇEKLERİNE ARMAĞAN OLSUN”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Doğaya, çevreye, kente ve insana duyduğumuz saygı ve sevgiyi, 16 yıldır düzenlediğimiz Karşıyaka Çiçek Festivalimizle de gösteriyor, kanıtlıyoruz. İzmir’de ve onun incisi olan Karşıyaka’da çiçekler açarsa, Türkiye çiçek bahçesine döner diyoruz. Cumhuriyet çiçekleri olan çağdaşlık, laiklik, demokrasi çiçeklerine; doğanın hediyesi olan çiçeklerimizi, güzelliklerimizi ekliyoruz. Hepsi, Türkiye’nin çiçekleri olan; geleceğin sahiplerine, çocuklarımıza ve gençlerimize armağan olsun” dedi. Başkan Akpınar, belediye standında vatandaşlara ücretsiz fesleğen de dağıttı.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

“İnsanın eli toprağa, gözü de mavi ve yeşile ulaşmadıkça mutlu olamaz” diyen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ile CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever de festival için Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.