Karşıyaka Çocuk Belediyesi’nden anlamlı mesaj!

Karşıyaka Çocuk Belediyesi’nden anlamlı mesaj!

Karşıyaka Çocuk Belediyesi üyeleri, yılın ilk meclis toplantısında sergiledikleri çevreci davranışla büyüklerine örnek oldu. 

Evlerinde biriktirdikleri plastik şişeleri toplantıya getiren ve ‘plastiğe hayır’ mesajı veren çocuklara, çelik mataralar hediye edildi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, ilçe yönetiminde çocuklara doğrudan söz hakkı tanımak amacıyla kurulan Karşıyaka Çocuk Belediyesi, yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Çocuk Belediye Başkanı Lara Saybaşılı’nın yönettiği oturuma, sosyal hizmet ve çevre gibi çeşitli çalışma komisyonlarında görev yapan çocuk üyeler katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Aylin Eroğlu ile Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Bozan da toplantıda çocukları yalnız bırakmadı. 

karsiyaka_7759.jpg

PET ŞİŞE YERİNE MATARA

Konuşmasında atık oluşumunun azaltılması ve geri dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Lara Saybaşılı “Çöp zannederek attığımız birçok geri kazanılabilir atık doğada kaybolmamakta ve toprak, hava, su gibi doğal kaynaklarımızı kirletmektedir. İsrafın önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması gerekmektedir. Çocuk Belediyesi olarak biz konuda elimizden geleni yapmaya kararlıyız. Herkesten duyarlılık bekliyoruz” dedi. 

Çocuklar toplantıda, daha önce başlattıkları kampanya çerçevesinde biriktirdikleri pet şişeleri geri dönüşüme kazandırmak üzere görevlilere teslim etti. Karşıyaka Belediyesi de bu örnek davranışı çelik mataralar hediye ederek ödüllendirdi. 

karsiyaka_7787.jpg

PROJE ÖNERİLERİ SIRALANDI 

Oturumda, çocukların proje önerileri de görüşüldü. Tek tek söz alan çocuklar; yeni hayvan barınaklarının yapılması, 23 Nisan’da barış temalı resim yarışması açılması, otizmli çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenmesi, geri dönüşüm kutularının basketbol potaları monte edilerek dikkat çekici hale getirilmesi gibi taleplerini aktardı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da Lara’dan söz isteyerek, parklarda olması gereken oyuncakların mahalle sakini çocuklara sorulmasını önerdi. Tüm öneriler değerlendirmek üzere not alınırken, ayrıca çocuklara taleplerini detaylı şekilde yazıp bir sonraki oturumda sunmaları için proje başvuru formları dağıtıldı. Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, Çocuk Belediyesi üyelerine Çocuk Hakları Sözleşmesi kitapçığı da hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.