Karşıyaka, Mevlana'yı andı!

Karşıyaka, Mevlana'yı andı!

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi, Mevlâna’yı 749. Yıl dönümünde andı.

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Hz.Mevlana'yı vefat ettiği, Rabb'ine sevgiyle kavuştuğu geceyi ifade eden Şeb-i Arus, Vuslat Yıldönümünde düzenlediği bir programla andı.

“Dostluk Vakti” teması ile Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Sanat Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi’nin kadrolu konsertuvar mezunu 8 müzisyen ve 5 semazenin huşu içindeki gösterileri gerçek bir şölene dönüştü.

dsc-0892.jpg

7-17 Aralık ‘Mevlana’yı Anma Haftası’ nedeniyle düzenlenen sunuculuğunu şef Birkan Balcı yaptığı programa Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Aslan, İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, MHP ilçe Başkanı Akif Yılmaz, İş adamı Osman Avcı, Halk Eğitim Müdürü Suat Korkmaz, Müdür Yardımcısı Fidangül Sürekli, muhtarlar, STK yönetici ve temsilcileri ile yüzlerce davetli katıldı.

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi etkinliklerine her zaman destek veren aslen Konyalı Küçükavcı Kahve’nin sahibi Osman Avcı tarafından ziyaretçilere İrmik Helvası ikram edildi.

dsc-0905.jpg

Program Gültekin Cami-i imamı Ahmet Yüksel’in Kur'an-ı Kerim tilavetini okuması ile başladı. Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi müzisyenlerinin oluşturtuğu Tasavvuf Müziği ekibinin dinletileri ile devam etti. Tasavvuf Müziği ekibi Mevlâna Celalledin-i Rum-i'nin felsefesini hatırlatan dokuz farklı eser icra ettiler.

Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleriden oluşan Semazen ekibi, Tasavvuf Müziği eşliğinde Semazen gösterisi yaptı. Beş farklı eser icra eden Semazen ekibini salondakiler ayakta alkışladı.

dsc-0712-jpeg-kopya.jpg

Program sonunda konuşan seyirciler şunları söyledi. “Konya’ya gidemediğim için üzülüyordum. Sağ olsun Karşıyaka halk Eğitim Merkezi bu güzel programı düzenlemiş. Kendilerini kutluyoruz. Hz. Mevlana’daki hoş görü felsefesi beni her zaman etkilemiştir. Hoşgörü karşımızdakilerle alay etmemek, kusur görmemekten geçer. Bu bakış şekli hepimize lazım olandır. Mutlaka bir gün ihtiyaç duyacağımız anlayıştır. Etrafımıza bakınca toplum olarak bu tip bize yakışan vasıflarımızı kaybettiğimizi ve hızlıca da yok ettiğimizi görüyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.