Karşıyaka Rotary Terapi Park için bir araya geldi

Karşıyaka Rotary Terapi Park için bir araya geldi

Karşıyaka Rotary Kulübü dünyada sadece 4 tane olan, özel gereksinimli çocuklara yönelik terapi parkı için yılbaşı balosunda bir araya geldi.

Karşıyaka Rotary Kulubü üyeleri 140 Bin Dolar'a mal olacakTerapi Park projesine fon oluşturmak için Kordon Otel'de düzenlenen yılbaşı balosunda biraraya geldi. Maça Beşlisi'nin renk kattığı gecede konuşan Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Gaye Berköz, proje için Bornova Belediyesi'nin 4 bin 500 metrekarelik bir alanı 20 yıllığına kendilerine tahsis ettiğini açıkladı.

35. YIL
 

Kuruluşlarının 35. yılını kutladıklarını ifade eden Berköz, özel gereksinimli çocuklar ve kişilere yönelik açık havada rehabilitasyon - fizik tedavi imkanları sunacak Terapi Park için Uluslararası Rotary Vakfı'ndan destek alacaklarını söyledi. Berköz, “Günümüz insanı dahi kapalı alan sendromu yaşarken engelli kişiler durumlarından dolayı dışarı çıkmakta zorlanıyor, adeta kapalı alanlara mahkum oluyorlar. Terapi Park'ı işte bu yüzden hayata geçirmek istiyoruz. Fizyoterapist, ergoterapist, psigolog ve özel eğitimciler ile gönüllü ekiplerin de görev alacağı Terapi Park ile bin çocuğumuza hizmet vermek istiyoruz” dedi.

Berköz, kendilerine destek olmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu belirterek fiziksel ve zihinsel engellilerin yanısıra otizm spektrum bozukluğu, uyum bozukluğu, görme engelli, hiper ve hipoaktivite çocuklar, travmatik bozukluğu olanlar, öğrenme bozukluğu olan, kaygı ve duyu bütünleme bozukluğu olanlara yönelik hizmet vereceklerini açıkladı. Gecede yeni yıl pastası kesilirken düzenlenen çekilişle de talihli üyeler eşsiz hediyelerin sahibi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.