Karşıyaka Sıfır Karbon Noktası’nda bilinçli nesiller yetişiyor!

Karşıyaka Sıfır Karbon Noktası’nda bilinçli nesiller yetişiyor!

Karşıyaka’da faaliyet gösteren Sıfır Karbon Noktası, ziyaretçilerine yenilenebilir enerji üretim sistemlerini gözlemleyerek öğrenme imkanı sunuyor.

Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, Almanya merkezli RENAC energy & climate GmbH ortaklığı ve Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde hazırlanan Sıfır Karbon Noktası Projesi, Ağustos 2020’de Mavişehir’de hayata geçirildi. Yenilenebilir enerji üretim sistemi modellerinin sergilendiği merkezde, karbon emisyonlarının azaltımına katkıda bulunacak faaliyetler yerinde gözlemlenebiliyor.

image-123650291.jpg

MERKEZDE NELER VAR?

Sıfır Karbon Noktası’nda yenilenebilir enerji ile elektrik üretmek üzere güneş panelleri ve rüzgar türbini yer alıyor. Ziyaretçiler, bahçede bulunan iki adet bisiklet ile kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek, küçük elektronik aletlerini şarj edebiliyor. Güneşten aldığı enerjiyi depolayarak geceleri çevresini aydınlatan ‘Güneş Ağacı’ da yenilenebilir enerji kaynaklarının şehir ölçeğinde kullanıldığı, yenilikçi ve modern bir tasarım ortaya koyuyor. Konuklar ağacın gölgesinde dinlenirken, bir yandan da küçük elektronik aletlerini şarj etme olanağı buluyor. Aynı zamanda her yaş grubuna ait eğitim verilebilecek salonda bulunuyor.

Merkezi ziyaret etmek ve detaylı bilgi almak için 0232 399 42 55 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne ulaşılabiliyor.

image-123650291-3.jpg

image-123650291-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.