Karşıyaka, Sinan Meydan'ı ağırladı

Karşıyaka, Sinan Meydan'ı ağırladı

'Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e' Atatürk'ü anlattı

9 Eylül Kurtuluş Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, Tarihçi Yazar Sinan Meydan'ı ağırladı. İzmir'in Kurtuluşundan Cumhuriyet'e konulu söyleşide Karşıyakalılarla buluşan Meydan "Aklın, bilimin ve çağdaşlığın ihmal edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bizi bu durumdan kurtaracak olan yine Atatürk'ün ışığıdır" dedi.

SÖYLEŞİYE BÜYÜK İLGİ

Karşıyaka Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri işbirliğiyle organize edilen etkinlik, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda yapıldı. "İzmir'in Kurtuluşundan Cumhuriyet'e" temalı söyleşiye Karşıyakalılar yoğun ilgi gösterirken, Meydan'ın sunumu sık sık alkışlarla kesildi. Alkışa teşekkürle karşılık veren Meydan ise "Hep, 9 Eylül'de İzmir'de olmak istemişimdir. Karşıyaka'da bana bu duyguyu yaşattığınız için şükran borçluyum" dedi. Salonu dolduran bine yakın Karşıyakalı, etkinliğin düzenlemesine katkı sunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a da teşekkür etti.

"GEÇMİŞE BAKARAK, ÇIKIŞ YOLUNU KENDİMİZ BULACAĞIZ"

Türkiye'de aklın, bilimin ve çağdaşlığın ihmal edildiği bir dönemin yaşandığını söyleyen Tarihçi, Yazar Sinan Meydan "Atatürk'ü müfredattan çıkartmalar, cihadı okul kitaplarına sokmalar, dinci yurtlardaki tacizler tecavüzler bunun en büyük göstergesidir. Tarihsel tecrübemiz bu durumdan nasıl kurtulacağımızı görmek açısından yeterlidir. Osmanlı'nın gelişme ve yükselme dönemi, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ün devrimleri bize bu kurtuluş reçetesini sunmaktadır. Geçmişimize ve hangi zor şartlarda neler başardığımıza bakarak çıkış yolunu kendimiz bulacağız. Umudumuzu kaybetmek yok" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.