Karşıyaka Teröre Lanet İçin Toplandı.

Karşıyaka Teröre Lanet İçin Toplandı.

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek Şebnem Ferah konseri, Hakkari’de 4 askerin şehit olması nedeniyle iptal oldu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek kortej yürüyüşü, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu İsim Verme Töreni ve Şebnem Ferah konseri, Hakkari’de 4 askerin şehit olması nedeniyle iptal oldu.

Hakkari’deki terör saldırısında 4 dört askerin şehit olması nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek kortej yürüyüşü, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu İsim Verme Töreni ve Şebnem Ferah konseri iptal edildi.

İzmirliler ve etkinlikte gösteri yapacak çocuklar ellerinde bayraklarla Karşıyaka Belediyesi önünde toplanarak terörü lanetledi. Ferah’ın da açıklamaya katılacağı, ancak uçağının rötar yapması nedeniyle katılamadığı öğrenildi. Vatandaşlara konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, telefonla konuştuğu Ferah’ın hüngür hüngür ağladığını belirterek, “Şebnem Ferah aradı, kendisi çok üzgün. Telefonda ‘böyle bir şeyi niye yaşadık?’ diye hüngür hüngür ağlıyordu. ‘Sil baştan Türkiye’yi düzeltmek için şarkılarımızı da isyan için söyleyecektik. Terörde şehit ettiklerimizin anısına söyleyecektik ancak bunu söyleyecek moral de yok’ dedi. Biz bu konseri iptal etmedik, erteledik. O güzel şarkıları söyleyeceğimiz, halayları çekeceğimiz günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ŞEHİTLERE SAYGIMIZDAN, DOĞUM GÜNÜMÜZÜ KUTLAMAYI ERTELİYORUZ”

1919 yılının, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olduğunu söyleyen Akpınar, “Biz bu doğum gününü kutlamaya ve 19 Mayısları, 29 Ekimleri, 9 Eylülleri yaşatmaya devam edeceğiz ancak bugün biz sadece şehitlerimize olan saygımızdan dolayı, doğum günümüzü, düğünümüzü kutlamayı erteliyoruz. Çünkü bizim şehitlere olan saygımız, ulusal bütünlüğümüzün en büyük parçasıdır. İzmir, dünyada eşi benzeri olmayan tek kenttir. İşgalin başladığı gün, ulusun kurtuluş mücadelesinin başladığı gündür. Kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı gün de, işgalin bittiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu andır. Böyle bir kentten biz şimdi ‘inadına barış’ diye haykırıyoruz. Barışın tesis edilmesi için de biz İzmirliler, burada terör nedeniyle insanlarımızı kaybetmesek de Türkiye Cumhuriyeti’nin neresinde olursa olsun, yaşamını yitirmiş tüm şehitlerimizin anısı önünde saygı ile eğiliyoruz” diye konuştu.

“SİL BAŞTAN DİYEMİYORUZ, ACIMIZ DERİN”

İzmirlilerin böyle bir ortamda mutlu olmasının beklenemeyeceğini kaydeden Akpınar, şöyle konuştu:

“Tabii ki biz burada konserler düzenleyemeyiz. Ne yazık ki burada ‘sil baştan’ diyemiyoruz. Çünkü acımız derin. Şunu çok iyi bilsinler ki; Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi, dönen dönsün yolundan, biz dönmeyiz yolumuzdan. Bugün güzel bir kortej yürüyüşünü birlikte gerçekleştirecektik. Akşam da hep beraber Şebnem Ferah ile ‘sil baştan’ deyip ‘Arena’ diye adlandırılan kapalı spor salonumuzun adını ‘Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’ diye belirleyecektik. Şuanda orası Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’dur. İsmini astık. O ismi de oradan hiç kimse çıkartamayacak. O isim orada yaşayacak.”

Alanda bulunan vatandaşlar "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atarken, Başkan Akpınar, konuşmasının ardından vatandaşlarla ve iptal olan etkinlikte gösteri yapacak olan çocuklarla sohbet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.