Karşıyaka, Uğur Mumcu unutulmadı

Karşıyaka, Uğur Mumcu unutulmadı

Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25. yılında Karşıyaka’da özel bir etkinlikle anıldı.

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide, Tarihçi - Yazar Sinan Meydan, Hukukçu Celal Ülgen ve Gazeteci - Yazar Mustafa Mutlu, Mumcu’yu anlattı.

KODA DA SAHNE ALDI
 

Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen söyleşiye, Karşıyakalılar büyük ilgi gösterdi. Söyleşi öncesinde Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Quartet Topluluğu müzik dinletisi sundu. Katılımcılar, bu özel etkinlik için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.

“30 YIL ÖNCE GERÇEKLERİ GÖRDÜ”
 

Tarihçi - Yazar Sinan Meydan “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte, Uğur Mumcu’yu anlamak çok önemli. Uğur Mumcu öyle bir aydın ki 30 yıl önce söylediği her şey günümüze ışık tutuyor. O’nun çözüm reçeteleri ile sunduğu sorunlar, bugün, içinde olduğumuz sorunlar. Laikliğe sahip çıkmamız gerektiğini, Atatürk devrimlerini korumamız gerektiğini söyledi. 30 yıl önce, gözlerimizin içine baka baka bizi uyardı ama dikkate almadık” diye konuştu.

“MESLEK DIŞI PARA KAZANMADI”
 

Gazeteci - Yazar Mustafa Mutlu “Uğur Mumcu, paranın bu kadar hayatın merkezine alındığı bir dönemde, meslek dışı bir kuruş para kazanmamıştır. Eğer bugün herkes O’nun gibi davransa, Türk basını bu kadar elden ayaktan düşmemiş olurdu” dedi.

“TUZAKLAR BİZİ YILDIRAMAZ”
 

Hukukçu Celal Ülgen ise “Türkiye siyasi döneminin her döneminde aydınlar, gazeteciler hain katliamlara kurban gitti. Geçmişte bomba ile bizi susturmaya çalışanlar, günümüzde delil uydurma ve kumpas ile tuzaklar kurmaya başladı. Bunlar bizi yıldıramayacak” ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.