Karşıyaka ve Bostanlı vapur iskelelerine maskematik yerleştirildi!

Karşıyaka ve Bostanlı vapur iskelelerine maskematik yerleştirildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka ve Bostanlı vapur iskelelerine de maskematik yerleştirdi.

Sabahın erken saatlerinde Karşıyaka Vapur İskelesi'ne giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Maskematik uygulamasını başlattı. Yurttaşlarla sohbet eden Başkan Soyer, İzmirlilerin maskeye daha rahat ve steril bir şekilde ulaşmasını sağlamak için maskematiklerin sayılarını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Başkan Soyer, "Karşıyaka'da metro istasyonu olmadığı için bu bölgeden gelen talebi haklı bulduk. Biz üretmeye, maskeleri sağlıklı bir şekilde yurttaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Koronovirüs salgını sürecinde 1 milyon 900 bin yurttaşımıza ücretsiz maske dağıttık. 17 Nisan'dan itibaren metro istasyonlarına koyduğumuz maskematikler aracılığıyla da 13 gün içinde 433 bin maske İzmirliler'e ulaşmış oldu" dedi.

s541889.jpg

“Harika bir düşünce”

Karşıyaka İskelesi'ndeki maskematiği kullanan yolcu Mustafa Yılmaz, bu hizmetin yaygınlaşmasından  büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "İyi ki İzmir'deyiz, iyi ki İzmirliyiz.   Türkiye'de herkes maske ararken biz rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Bu bir nimet. Sağ olsun Başkanımız Tunç Soyer" dedi. Yolculardan Sezai Ağustos ise İzmirim kartıyla çok rahat bir şekilde maske paketi alabildiğini belirterek, "Eczaneden alamamıştım. Belediyemizin koyduğu maskematik sayesinde maskemi edinmiş oldum. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Her gün Konak'a gitmek için Karşıyaka İskelesi'ni kullandığını belirten Suat Ünsal ise, "Zaten belediyemiz her sa bah maske dağıtıyordu fakat bu hizmeti gördüm  çok hoşuma gitti.  Tebrik ediyorum.  İzmirim kartınızı gösteriyorsunuz o size bir paket veriyor. Çok harika bir düşünce" dedi. 


Metro ve vapur yolcuları İzmirim kartla yolculuk bedelini ödedikten sonra içeride bulunan maskematiğe yine İzmirim kartlarını göstererek maske paketini alabiliyor. Bu işlemde İzmirim karttan herhangi bir ücret düşülmüyor. Pakette 5 maske bulunuyor.  İzmirim kart kullanıcıları hafta bir kez maske paketi alabiliyor. Maskematikler İzmir'deki 17 metro istasyonu ile Karşıyaka ve Bostanlı Vapur iskelelerinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.