Karşıyaka Yapı Fuarı, sona erdi!

Karşıyaka Yapı Fuarı, sona erdi!

KAMİAD ile Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen Karşıyaka Yapı Üreticileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı, gerçekleştirilen ödül töreni ve şarkıcı Aydan Kahraman konseriyle sona erdi.

Yapı ve inşaat sektörü temsilcilerini bir araya getiren fuarın kapanış gecesine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Albayrak, İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Zühre Çam, MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, İzmir Müteahhitler Derneği Başkanı İslam Yıldırım, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Gündoğdu, Karşıyaka Belediyesi İmar Müdürü Semra Köroğlu başta olmak üzere çok sayıda firma temsilcisi, fuar ziyaretçileri ve vatandaşlar katıldı.

Karşıyaka'da ilk defa yapı fuarı düzenlediklerini belirten Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ahmet Akyüz, katılan firmalara, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a, destekleri için Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

ahmet-akyuz.jpeg

İLÇEMİZE KATKI SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ahmet Akyüz, “KAMİAD olarak önceki söylemlerimizde gelecekte devletler değil şehirler ve ilçeler yarışacak dedik. Şehirlerin ve ilçelerin markalaşması ve mevcut varlıkların değere dönüşmesiyle il ve ilçelerin değerinin artırılması gerektiğini benimsedik. Karşıyaka'nın her bir noktasına yaptığımız ziyaretlerde birtakım veriler elde ediyoruz. İlçemize daha fazla katkı sunabilmek adına dernek olarak yürüttüğümüz çalışmalar ile anılmak en büyük temennimizidir. Görevi devraldığımız ilk günden beri her zaman Karşıyaka iş dünyasının ve sahanın nabzını tutmak için çalıştık. Üyelerimize temas ve istişare ettik. Bu maratona devam ederken ilçemizi beraberce daha da ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ÖRNEK BİR FUAR GERÇEKLEŞTİ

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, Karşıyaka Yapı Üreticileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı'nın kamu kuruluşları ve özel sektör işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyacak bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Cemil Tugay şöyle devam etti: '' Karşıyaka'da böyle örnek bir fuar kurmak, bence ilk olmasına rağmen oldukça başarılı bir katılımla gerçekleştirmek, hepimiz için mutluluk verici. Ben inşaatçı değilim ama belediye başkanı olarak bu işlerin tam ortasındayız. Pek çok açıdan, en çok konuştuğumuz depreme dayanıklılık, ama aslında arka planda sürekli tartışılan, konuşulan çevreye duyarlı yapı teknolojisi de bu alanda. Bu nedenle sektörün gelişebilmesi, güvenli konutlarda yaşayabilmemiz için, buna benzer çalışmaların mutlaka olması gerekiyor. Daha çağdaş teknolojiyle üretilmiş yapı malzemeleri kullanılan yapılara ihtiyacımız olduğu için ve çevreye duyarlı yapılara ihtiyacımız olduğu için bu fuar gerçekten çok önemli bir başlangıç. Bundan sonraki senelerde daha güçlü bir şekilde destek vereceğime hepinizin huzurunda söz veriyorum” dedi.

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de konuşmasında; ''Ben bir inşaat mühendisiyim. İzmir'de kentsel dönüşüm, yeni kentleşme bölgeleri, yapı stoğunun güncellenmesi, kalitenin artması, depremden hasar görmüş binaların tespiti, onarımı ve sonrasıyla ilgili çok işimiz var. Burada bulunan herkese büyük görev düşüyor. Fuarda kendi tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. On binin üzerinde katılımcının fuara geldiğini sanıyorum. Bu fuar kadar değerli bir fuarı da Çiğli'de yapmak isteriz. Başkanımı kutluyorum, derneğin de aracılığıyla müteahhitlerle düzenli toplantılar yaparak sektörün sorunlarını belediye ile olan ilişkilerini düzenlemek üzere komisyon kurmuşlar. Aynı komisyonu çok yakında Çiğli'de de kurulacağını buradan müjdelemek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleşti. Törende, fuarın gerçekleşmesine destek olan isimlere, firma temsilcilerine plaket armağan edildi. Ardından şarkıcı Aydan Kahraman, davetlilere muhteşem bir konser sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.