Karşıyaka'da ‘Aktif Okuma Atölyesi’ açılıyor

Karşıyaka'da ‘Aktif Okuma Atölyesi’ açılıyor

Karşıyaka Belediyesi, lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan ancak uzun sorular karşısında zorlanan öğrencilere destek vermek için örnek bir projeye imza atacak.

Öğrencilerin okuma- anlama hızının artmasına, eleştirel düşünme becerilerinin gelişmesine ve bu sayede başarı oranlarının yükselmesine katkı sağlamak amacıyla, ‘Aktif Okuma Atölyesi’ açılacak. Edebiyat kuramcısı Funda Sakaoğlu Eryek’in yönetiminde Ekim ayında başlayacak atölye, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olacak.

Eğitime Destek

Pek çok öğrencinin son dönemde LGS ve YKS’de uzun sorular nedeniyle sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Funda Sakaoğlu Eryek, “Yeni nesil son sınavlarda bu tür soruların büyük kısmını çözemedi, çoğu ciddi ölçüde zaman kaybı yaşadı. Biz de Kitap Kulübü faaliyetlerini birlikte yürüttüğümüz Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay ve eşi Öznur Hanım ile birlikte, bu önemli sorun karşısında çocuklarımıza destek vermemiz gerektiğini düşündük. ‘Bu konuda birlikte yeni bir şey yapalım’ dedik ve ‘Aktif Okuma Atölyesi’ni kurma kararı aldık. Daha önce hiçbir yerde gerçekleşmemiş bir atölye olacak. Aktif okuma benim çalışma alanım, akademik anlamda geliştirdiğim bir teknik. Katılacak öğrenciler yaklaşık bir senelik büyük bir eğitimin parçası olacak” dedi.

karsiyaka-0135.jpg

Entelektüel Gelişim

Atölyenin işleyişi hakkında da bilgi veren Eryek, şöyle devam etti: “Hedefimiz, çocuklarımızın başta Türkçe ve matematikte çıkan uzun soruları aktif olarak, en hızlı ve etkili şekilde okuyup anlamalarını sağlamak ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek. Bu amaçlarla çalışmalarımıza en başta temel metinlerden başlayacağız. Edebiyat dünyasına etki eden mitosları ve farklı dünya mitolojilerini ele alacağız, çağdaş dünya edebiyatından seçkin örnekler inceleyeceğiz. Böylelikle antikten moderne dünyanın yazınsal gelişimini detaylı bir biçimde gözlemleyeceğiz. Metnin ne demek istediğini, sembollerini, motiflerini anlayabilmelerini sağlayacağız. Benim önceden belirlediğim metinler olacak, her hafta o metinleri okumuş olarak gelecekler, yan okumalar yapacağız. Yan okumaların nasıl bir düzlemde olması gerektiğini öğrenecekler. Bu akademik bir eğitim. Aktif okuma kadar, aktif dinleme de önemli. Çok yönlü bir öğrenme biçimi aşılamaya çalışacağız. Bu atölye, çocukların eğitim yaşamlarına olduğu kadar entelektüel gelişimlerine katkı sağlayacak olması açısından da oldukça önemli.

karsiyaka-0153.jpg

Atölye Hakkında

Aktif Okuma Atölyesi, lise ve ortaokul öğrencilerine açık olacak. 8. ve 12. sınıflara öncelik verilecek. Birebir etkileşim sağlanması için kontenjan sınırlı tutulurken, ilk etapta 30 kişilik tek bir grupla başlanacak. Talep doğrultusunda ikinci bir sınıf da açılabilecek. Eğitim Ekim 2021’in ilk haftasında başlayacak ve Mayıs 2022’de sona erecek. Dersler Girne Kültürpark içerisinde bulunan Karşıyaka Belediyesi Cihat Kora Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. Eğitime katılmak isteyenler 399 40 83-86-88 numaralı telefondan başvuru yapabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.