Karşıyaka’da Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden başlıyor

Karşıyaka’da Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden başlıyor

Sosyal belediyecilik ilkesi ile çalışmalarına aralıksız devam eden ve kadın istihdamına destek olacak faaliyetler yürüten Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu, mezunlarını verdi.

Karşıyaka Belediyesi yıl boyunca devam eden sanat, spor, sağlık, tarım, gastronomi ve daha birçok alanda açtığı kurslarla binlerce katılımcıya ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirme imkânı sunuyor. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen kurslar sayesinde Karşıyakalı kadınlar kendilerini geliştirme ve istihdama katılma fırsatı buluyor. Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Celal Yetkin Resim Atölyesi ile Alaybey, Cumhuriyet, İmbatlı, Nergiz ve Yalı Mahalle Merkezleri olmak üzere toplam 8 ayrı noktada düzenlenen 50 kurstan 500’ün üzerinde Karşıyakalı kadın faydalanıyor. Bu kurslar sayesinde Karşıyakalı kadınlar hem boş zamanlarını nitelikli aktiviteler ile değerlendiriyor, hem meslek ediniyor hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

2-002.jpg

İLK ADIMI ATTILAR

Bu anlayıştan yola çıkarak Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde başlatılan Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu, bir grup katılımcıyı mezun etti. Kursu tamamlayan Karşıyakalı 12 kadın, sertifikalarını alarak eğitimlerini başarıyla taçlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sayesinde, eğitimlerini tamamlayan kadınlar meslek yaşamlarının ilk adımını atarken istihdama katılma şansını da yükseltti.

6.jpg

HAFTADA 4 GÜN EĞİTİM

Cumhuriyet Mahalle Merkezi’nde verilen Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu şimdi yeni öğrencilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 20 kişi kontenjanlı kurs için başvurular başladı. Cumhuriyet Mahalle Merkezi’nde haftanın 4 günü 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Meslek Edindirme kursu hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen yurttaşlar 0554 984 14 33 numaralı hattan yetkililere ulaşabilir.

DEZAVANTAJLI BÖLGELERE ÖNCELİK
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayan ve kadınların istihdama katılması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ela Hızlı, “Karşıyaka Belediyesi olarak kadın istihdamına destek sağlayan çalışmalarla kadın emeğinin ekonomik göstergelerde yer almasına öncelik veriyoruz. Bu kapsamda özellikle dezavantajlı bölgelerde Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde meslek edindirme kursları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

3-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.