Karşıyaka'da en güzel mektuplar Zübeyde Anne için yazıldı

Karşıyaka'da en güzel mektuplar Zübeyde Anne için yazıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100’üncü yıldönümü olan 2019’u Atatürk ve Gençlik Yılı ilan eden Karşıyaka Belediyesi, ilk etkinliğini Zübeyde Hanım anısına gerçekleştirdi.

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği ile ortaklaşa düzenlenen “Zübeyde Anne’ye Mektubum Var” yarışması, anlamlı bir törenle sonuçlandı. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, duygu dolu satırları Zübeyde Ana için okudu.
 
DUYGU DOLU TÖREN

Karşıyaka Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, Atatürk Araştırmacısı ve Yazar Ahmet Gürel, TEMAD İzmir İl Başkanı Hüseyin Akbaş, meclis üyeleri, muhtarlar, yarışma jürisi ile öğrenciler, öğretmenler ve aileleri katıldı. Törende; ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde ilk 3’e giren öğrencilere kupaları takdim edildi. İki öğrenciye ‘Özel Ödül’ verildi. Birincilik ödülü alan öğrencilerin kürsüye çıkıp mektuplarını okuduğu törende, duygu dolu anlar yaşandı.
 
ATATÜRK ve GENÇLİK YILI

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Büyük Önderimiz Atatürk’ün annesi ve en büyük emanetimiz Zübeyde Hanım, ‘Bir anne dünyayı değiştirebilir’ sözünün doğruluğunu kanıtlamış ve tüm dünyanın da takdirini kazanmıştır. O’nun adına düzenlenen yarışmada dereceye girenleri tabi ki kutluyorum ama yarışmaya katılan, duygularını paylaşan her gencimizi tek tek gözlerinden öpüyorum. Bana göre her çocuğumuz birincidir. Bu yarışma, Atatürk ve Gençlik Yılı ilan ettiğimiz 19 Mayıs’ın 100’üncü yılı kutlamalarının da ilk etkinliğidir. Temennim, Türkiye’deki tüm belediyelerimiz bu yılı Atatürk ve Gençlik Yılı ilan eder, Cumhuriyet’e ve Atamıza bağlılıklarını ifade eder” dedi.
 
96. YIL ANISINA...

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “Yarışmamızı üçüncü kez düzenliyoruz. Katılan ve dereceye giren tüm çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Yarışmamıza emek veren, kıymetli zamanlarını ayıran herkese, katılımcı okullarımıza da sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi. Atatürk Tarihçisi ve Yazar Ahmet Gürel ise Ulu Önder’in ve Zübeyde Hanım’ın ilişkisini, salonu dolduranlar ile paylaştı.
 
YARIŞMA SONUÇLARI
 
İLKOKUL
Birinci: Alara Gül Koyuncu
İkinci: Buse Gülsüm Serttaç
Üçüncü: Duru Yavuz
 
ORTAOKUL
Birinci: Beril Durul Karaağaç
İkinci: Doğa Üstün
Üçüncü: Elif Altınmekik
 
LİSE
Birinci: Beyza Yıldız
İkinci: Ece Çevik
Üçüncü: Janset Eliz Taş
 
ÖZEL ÖDÜLLER
Meriç Keser
Kemal Bolduk
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.