Karşıyaka'da girişimcilik eğitimi

Karşıyaka'da girişimcilik eğitimi

Kendi işlerinin patronu olacaklar

Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB ortaklığıyla yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde, bu yılın ikinci etabı başlıyor. 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi imkanlı girişimcilik eğitimi için 2-13 Nisan tarihleri arasında ön başvuru yapılabilecek.

GİRİŞİMCİYE DESTEK, EKONOMİYE KATKI

Karşıyaka Belediyesi, her geçen gün artan işsizlik sorununa çözüm üretmek, iş kurmak isteyenlere destek olmak ve kent ekonomisine doğrudan katkı sağlamak adına, KOSGEB işbirliğiyle ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’ni sürdürüyor. Projenin bu yılki ikinci etabı için, 2-13 Nisan tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne başvuru yapılabilecek. 

İŞ KURANA 50 BİN LİRA HİBE FIRSATI

Başvurular arasından mülakatla belirlenecek 30 kişi, 17-20 Nisan'da uygulamalı girişimcilik eğitimi alacak. Programı başarıyla tamamlayıp iş planı KOSGEB tarafından uygun bulunacak girişimciler, 50 bin lira hibe desteği almaya hak kazanacak. Ayrıca 100 bin lira faizsiz kredi imkanı sunulacak. Kadınlara ve engelli bireylere öncelik tanınan proje için, 399 43 44 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabilecek.

HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

İstihdama ve kent ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ne yazık ki ülkemizde işsizlik sorunu her geçen gün artıyor. Bu nedenle istihdama yönelik projelere öncelik veriyor ve iş kurmak isteyen yurttaşlarımızın önünü açıyoruz. 2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz Uygulamalı Girişimcilik Projemiz de bu anlamda büyük önem taşıyor. Bugüne kadar 6 bin 500 kişi eğitimlerimize başvurdu ve 574 kişi sertifika aldı. Girişimcilik hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için desteklerimiz sürecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.