Karşıyaka'da "Haydar Aliyev" büstü açıldı

Karşıyaka'da "Haydar Aliyev" büstü açıldı

Karşıyaka Belediyesi, Hocalı Katliamı’nın 26'ncı yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

 

Karşıyaka Belediyesi, Hocalı Katliamı’nın 26'ncı yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kaybedilen 613 kişinin anıldığı etkinlik çerçevesinde, Karşıyaka’daki Haydar Aliyev Parkı’na, Aliyev’in Azerbaycan’dan getirilen büstü konuldu.

AZERİ VEKİLLER VE BAKAN YARDIMCISI DA KATILDI

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle 26. yıl dönümünde Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenler anıldı. İzmir Karşıyaka’daki Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenen törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Sadettin Yücel, Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Azerbaycan Milletvekilleri Ganira Pashayeva ile Sona Aliyeva, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündar, İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Paşa, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİYEV’İN BÜSTÜ AÇILDI

Atakent’teki Haydar Aliyev Parkı içine konulmak üzere Azerbaycan’dan getirilen Haydar Aliyev Büstü de konukların katılımıyla parkın içinde açıldı. Açılış öncesinde, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler tarafından, Atatürk, Haydar Aliyev ve vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitler için dua edildi.

“YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Azerbaycan ile Türkiye’nin iki devlet, tek millet olduğunu gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Hocalı Katliamının acısını hala yüreklerimizde hissediyor, Ulu Önderimiz Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünü rehber ediniyoruz. Bu buluşmamız, bölgemizin içinden geçtiği sancılı süreçte, büyük anlamlar taşımaktadır. Kardeş Azerbaycan’a en derin selamlarımızı ve sevgilerimizi iletiyoruz” dedi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel “Bizim bizden başka dostumuz olmadığını tarih bize göstermiştir. Azerbaycan bu dostlarımızın başında gelmektedir. Aliyev’in Karşıyakamızda büstünün açılması son derece önemlidir. Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“DÜNYAYA MEYDAN OKUYORUZ”

Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev “Türk dünyası 20. asırda iki büyük şahsiyeti dünyaya kazandırdı. Biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğeri Haydar Aliyev’dir. Her ikisi Türk dünyasının en büyük oğullarıdır. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Biz dünyaya iki kardeş olarak şimdi meydan okuyoruz. Ekonomi açısından, silah açısından, ordu açısından, biz bu topraklarda dünyaya kendimizi gösterdik” diye konuştu.

“SEVİNCİMİZ DE ACIMIZ DA ORTAK”

Azerbaycan Milletvekili Sona Aliyeva, büst açılışının gurur verici bir olay olduğunu belirtirken, Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi üyesi Ganira Pashayeva da, “Azerbaycan’ın kuruluşunun 100. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Biz de inanıyoruz ki yeni parklarımıza, bulvarlarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini vereceğiz ve Atatürk ile Aliyev’in fikirlerini sokaklarımızda yaşatacağız. Bizim geçmişimiz de, bugünümüz de, geleceğimiz de, sevincimiz de, kederimiz de ortak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.