Karşıyaka'da Her Yer Rengarenk Olacak

Karşıyaka'da Her Yer Rengarenk Olacak

Yaz aylarının gelişiyle birlikte kenti mevsime uygun bitkilerle donatmaya başlayan Karşıyaka Belediyesi, 300 bin çiçeği toprakla buluşturuyor. Kadife, begonya, ateş ve sardunya gibi mevsimlik çiçekler, yaz sıcaklığını yansıtan renkleriyle sokaklara hem ca

Yılın her döneminde kenti bitkilerle güzelleştirirken üreticilere de destek olan Karşıyaka Belediyesi; yaz mevsimi için Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 300 bin adet çiçek alımı yaptı. Kadife, petunya, horoz ibiği, zinya, vapur dumanı, pervane, ipek, begonya, sardunya, ateş çiçekleri, Mayıs ayı itibariyle ilçe genelindeki parklar ile muhtelif alanlara dikilmeye başlandı.

 SOKAKLARDA RENK CÜMBÜŞÜ

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kısa sürede Nikah Sarayı önü, Girne Kültürpark, Muammer Aksoy Parkı, Köy Enstitüleri Parkı ve Demokrasi Meydanı gibi onlarca noktayı birbirinden güzel çiçeklerle süsledi. Sokaklara canlılık ve güzellik getiren renk cümbüşü, vatandaşların da büyük beğenisini kazandı. Hızla devam eden çiçek dikim çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı belirtildi.

 “ÇİÇEK GİBİ BİR KENT”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kooperatiflerden satın aldığımız çiçeklerle hem kentimizi süslüyor hem de üreticilerimize destek oluyoruz. Yaşadığımız çevreyi yeşille, bitkiyle, çiçekle güzelleştirmenin, insanları mutlu ettiğine inanıyorum. Daha yeşil ve çiçek gibi bir kent yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

4817d870-63b9-451e-a195-50ec7e0902b2

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.