Karşıyaka’da ‘ikinci bahar’ tangosu

Karşıyaka’da ‘ikinci bahar’ tangosu

Öğrenmenin yaşı yok

İleri yaşlardaki Karşıyakalılara sosyal yaşamın kapılarını açan Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde ‘tango’ rüzgarları esiyor. Her hafta dans dersleri alan 60 yaş ve üzeri kursiyerler, hem öğrenmenin hem de eğlenmenin keyfini yaşıyor. 

SPOR, SANAT, EĞLENCE 

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi tarafından düzenlenen ücretsiz hobi kursları büyük ilgi görürken, en çok tercih edilen branşlardan biri de tango oldu. Spor, sanat ve eğlencenin buluştuğu kursa katılan ‘çınarlar’, Kasım ayı itibariyle her hafta eğitmen Mehmet Danacı’dan dans dersleri almaya başladı. Çoğu ilk kez tango yapan kursiyerler “Derslerimize çok severek, neşeyle geliyoruz. Bizlere sunulan bu güzel ortamda tango yapmayı öğrenmek, bu heyecanı arkadaşlarımızla paylaşmak çok keyifli. Kendimizi daha dinç, sağlıklı ve mutlu hissediyoruz” diyerek, Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti. 

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da “Öğrenmenin yaşı yok. Karşıyakamızın çınarları, heves ve emekle sürdürdükleri tango kursunda bunu bir kez daha kanıtladı. Tüm kursiyerlerimizi kutluyor, sergileyecekleri gösterileri izlemeyi heyecanla bekliyoruz. Ailemizin baş köşesindeki çınarlarımıza her zaman en güzel hizmetleri sunmaya ve hayatın her alanında el ele olmaya devam edeceğiz” dedi. 

İKİ BİN ÜYEYE HİZMET 

Mavişehir Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde yer alan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi; Karşıyaka’da yaşayan, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet veriyor. Üye sayısı 2 bine ulaşan merkezde bu sezon tango, bilgisayar, satranç, resim, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, yoga, kalp yogası, seramik cam boyama, üç boyutlu perspektif, ev aksesuarları ve ahşap boyama kursları gerçekleşiyor. Büyük ilgi gören ve kontenjanların dolduğu bu kursların yanı sıra, kuaför ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veriliyor, sağlık seminerleri düzenleniyor. Boş zamanlarını merkezde değerlendirmek isteyen üyeler; dinlenme salonunda sohbet edip televizyon izliyor ya da kütüphaneden yararlanabiliyor. Ücretsiz üyelik imkanı sunan merkeze, 369 06 87 numaralı telefondan ulaşılabiliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.