KARŞIYAKA'DA KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELEDE HER YERDE

KARŞIYAKA'DA KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELEDE HER YERDE

Karşıyaka Soroptimist Kulübü; 25 Kasım “Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” ve onu izleyen “10 Aralık İnsan Hakları Günü”ne kadar devam eden “16 Aktivizm Günü”nde birçok farklı etkinliklere imza atacak

“Soroptimist” kulüplerinin bu dönem dünya sloganı “Kadınlar için harekete geçiyoruz” olarak belirlendi. Bu program çerçevesinde Soroptimist Kulüplerinin hedefi “her yeri turuncuya boyayarak kadına karşı şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak.” 


Bu amaçla Karşıyaka Soroptimist Kulübü de, sosyal medya hesaplarında, paylaşımlarında ve etkinliklerinde her yeri turuncuya boyamak için harekete geçti.


Karşıyaka Soroptimist Kulübü Başkanı Şafak Bahşişoğlu; “Restoran, kafe ve çeşitli mekanlarda masa üzerine koyduğumuz görsellerimizle, ülkemizin canını her gün biraz daha acıtan ‘Kadına Şiddet’, ‘Cinsiyet Ayrımcılığı’ konusunda farkındalık yaratarak dikkat çekmek istiyoruz. Kamuya açık alanda yaptığımız sessiz protesto ile gördüğü şiddet nedeniyle yaşamını kaybeden, kırılan, incinen kadınlarımız, cinsiyeti nedeniyle eğitim hakkından yoksun, çocuk yaşta evlenmek zorunda bırakılan kız çocuklarımızı hiç unutmadığımızı göstermek, unutturmamak istedik. Bir gün kadınlarımız ve genç kızlarımıza layık oldukları, birey olarak kabul gördükleri, yaşam haklarını ve seçimlerini sonuna kadar koruyabildikleri bir dünya diliyoruz. MUTLU KADINLAR, MUTLU YARINLAR.” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.