Karşıyaka'da minik eller ritim tutuyor!

Karşıyaka'da minik eller ritim tutuyor!

Karşıyaka Belediyesi, miniklerin müzik ve ritim duygusunun sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi adına anaokullarında beden-perküsyon eğitimi veriyor.

Medya Ege- 4-6 yaş arası çocukların birçok farklı yönlerinin gelişebilmesi için son derece önemli olan müzik, Karşıyaka Belediyesi anaokullarında beden-perküsyon eğitimi ile miniklere aşılanıyor.

facnfcox0aa-kkk.jpg

Çocukların okul öncesi dönemden itibaren müzik ve ritim ile tanışmalarının duygularını ifade edebilme, karşı tarafı anlayabilme, iletişim kurabilme, aldığı rolü üstlenebilme, müzik estetik kazanımı açısından önemli rol oynadığı belirten uzmanlar, ritim ile beynin farklı bölgelerini uyararak iletişim, sosyal, düşünme ve bilişsel becerilerinin gelişiminin destekleneceğini söylüyor. Müzik ve ritim aynı zamanda çocuğun kendine güvenmesini sağlayarak özgüven duygusunun gelişmesine yardımcı oluyor.

facnxasxsaa2kbg.jpg

Çocukların tüm bu kazanımları elde etmeleri adına anaokulu sınıflarında beden-perküsyon eğitimi uygulandığını duyuran Karşıyaka Belediyesi, miniklerin eğitimine ilişkin görselleri de paylaşımına ekledi.

facnxvjwqae6jqj.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.