Karşıyaka’da Öğretmenler Günü Aşık Veysel türküleriyle kutlandı

Karşıyaka’da Öğretmenler Günü Aşık Veysel türküleriyle kutlandı

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Öğretmenler Günü'ne özel bir konser düzenledi. Gerçekleşen etkinlikte Öğretmenler Günü, Aşık Veysel türküleriyle kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı “Dostlar Beni Hatırlasın”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Güzelliğin On Para Etmez” gibi eserleri ile hafızalara kazınan ve Türkçeyi en yalın ve güçlü şekilde kullanan büyük halk ozanı Aşık Veysel’i vefatının 50. yıl dönümünde anılırken, 11 Kasım 1928 tarihinde elinde kalemi alarak halka yeni Türk harflerini öğretmek için işe koyulan baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve eğitim neferleri öğretmenler gününe özel konser düzenledi. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Karşıyakalılar büyük ilgi gösterdi.

whatsapp-image-2023-11-24-at-11-50-58-1.jpeg

TOLGA SAĞ’DAN AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERİ

Halk müziğinin sevilen sesi Tolga Sağ’ın konuk olduğu programda, öğretmenler gününe özel, büyük ozan anısına bağlamaları eşliğinde Aşık Veysel türküleri seslendirdi. Salonu dolduran yüzlerce seyirciyi sözleri ve sazlarıyla mest etti.

whatsapp-image-2023-11-24-at-11-52-08-1.jpeg

TÜRKİYE’NİN DEDESİDİR AŞIK VEYSEL

Aşık Veysel’in bir ağacın derdiyle bile dertlenebilen büyük bir ozan olduğunu söyleyen Tolga Sağ, “ O, büyük bir öğretmen, büyük bir şair, mutasavvıf, Atatürk ve Cumhuriyet aşığı, okur sever, o kadar çok özelliğe sahip ki… Merhamet duyguları yüksek ve birleştirici bir kimliğe sahipti. Türkçemizi o kadar net ve sahih kullanmış ki… Bütün şiirlerini karıştırsak yine şiir olur. Alevi ve Bektaşi Edebiyatı’nın yolunun izi de aslında budur. Ben ona Türkiye’nin dedesi diyorum. Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve bizi eğiten, emek veren tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Değişimin olması gerektiğine inanıyordum. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bugün burada olmaktan kendimi gururlu ve onurlu hissediyorum. Umuyorum ki yarınlar bizi yanıltmayacak daha güzel günlerde buluşmak niyetiyle saygılarımı sevgilerimi sunuyorum ”diye konuştu.

whatsapp-image-2023-11-24-at-11-50-58-2.jpeg

‘ÖĞRETMENLERİN ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM’

Konserde konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü “Türkülerimizi, kelimelerimizi, memleketimizin bütün güzelliklerini ölümsüzleştiren; barış, insan sevgisi, dostluk gibi evrensel değerleri türkülerinde dünya halkı için seslendiren bir halk ozanıydı. İşte bu sebeple vefatının 50. yılında 2023 yılı, UNESCO tarafından "Âşık Veysel'i Anma ve Kutlama Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle halk ozanımızı saygıyla anıyoruz. Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister. Diye hitap ettiği ve siz değerli öğretmenlerimizin Atamızın ışığında yetiştirdiğiniz nesiller için hepinizin önünde saygı ile eğiliyorum. Bu münasebetle bizleri ve siz değerli öğretmenlerimizi kırmayıp Sazıyla ve sesiyle bizlere bu güzel geceyi yaşatan Tolga Sağ’ a teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

Program sonunda CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, parti üyeleri ve ilçe yöneticileri büyük ustaya teşekkür ederek, plaket takdim etti.

whatsapp-image-2023-11-24-at-11-50-57-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.