Karşıyaka'da Roman kadınlar meslek sahibi oldu

Karşıyaka'da Roman kadınlar meslek sahibi oldu

Roman kökenli vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları sürecek.

Karşıyaka Belediyesi’nin öncülüğünde geçtiğimiz yıllarda kurulan Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği, dikiş-nakış kursuna katılan kadınların 4 aylık emeğini sergiyle taçlandırdı. Kursiyerlerin hazırladığı elbise, çocuk kıyafeti ve gelinlik gibi çeşitli ürünler, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. 

karsiyaka_9993.jpg

MESLEK SAHİBİ OLDULAR 

Örnekköy Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği tarafından Halk Eğitim, İŞKUR ve Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla, Roman kadınlara meslek edindirmek amacıyla düzenlenen dikiş-nakış kursu tamamlandı. 38 kursiyer, Emine Lahur Ortaokulu’ndaki kurs merkezinde, Nisan - Temmuz 2019 döneminde verilen eğitimi başarıyla bitirerek sertifikalarını aldı. 

karsiyaka_9985.jpg

EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katıldığı törende, kadınların el emeği ürünlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Geleneksel Roman giysileri, çocuk gösteri kıyafetleri, gelinlik ve abiye elbiselerin beğeniye sunulduğu sergi konuklardan tam not aldı. Katıldıkları kurs sayesinde sipariş alıp dikiş yapmaya başlayan ve dernek merkezinde de ürünlerini satma şansı bulan kadınlar, “Kısa sürede meslek sahibi olduk. Aile ekonomimize katkı sağlama şansına kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Bize sunulan imkanlar için, tüm katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

karsiyaka_0028.jpg

DEVAMI GELECEK 

Roman kökenli vatandaşlara yönelik meslek edindirme kurslarının süreceğini söyleyen Dernek Başkanı Emin Karameşe “Romanları sosyal ve ekonomik yaşamda güçlendirmek için çeşitli dallarda kurslar açıyoruz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz dikiş-nakış kursu da çok güzel geçti. Kadınlar meslek edinme şansı buldu, aralarında kendi işyerlerini açmaya hazırlananlar da var. Eylül ayı itibariyle tekrar eğitime başlayacağız. Kayıt yaptırmak isteyenler nüfus fotokopileri ile Emine Lahur Ortaokulu’ndaki merkezimize başvurabilir. Ayrıca, kuaförlük ve güzellik uzmanlığı kursları açmak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası işbirliğinde barista eğitimi düzenlemek gibi planlarımız da var” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.