Karşıyaka’da yaşayan engelli bireylerin envanteri çıkarılacak

Karşıyaka’da yaşayan engelli bireylerin envanteri çıkarılacak

Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED) Karşıyaka’da yaşayan engelli bireylerin envanterini çıkaracak.

Karşıyaka’da yaşayan engelli bireylerin envanteri konusunda yapılacak çalışma için Karşıyaka Belediyesi Meclisi Engelsiz Karşıyaka Komisyonu Başkanı Hülya Polat, Belediye Meclis üyesi Mustafa Yıldız ve Bahariye Mahallesi Muhtarı Fuat Pusat’tan destek istediler.

Hiçbir kaynakta yer almayan engelli bireylerin varlığını bildiklerini onlara ulaşmak için Karşıyaka Belediye Meclisi üyelerinden ve Muhtar Pusat’tan destek istediklerini belirten başkan Tülin Topuzoğlu şunları söyledi: “Karşıyaka’da yaşayan engelli bireylerin envanterini çıkarmak için harekete geçtik. Derneğimizi ziyaret eden onursal başkanımız Osman Avcı ve Karşıyaka Belediyesi Meclisi Engelsiz Karşıyaka Komisyonu Başkanı Hülya Polat, Belediye Meclis üyesi Mustafa Yıldız ile Bahariye Mahallesi Muhtarı Fuat Pusat bize bu konuda destek olacaklar.

0a.jpg

Önümüzdeki günlerde “Biz Bunu Yaparız” projemiz dahilinde 4.Meslek edindirme kursumuz hakkında da bilgi paylaşımında bulunduk. Hamur İşleri Eğitim Modülünün çalışılacağı kursumuzda sertifika alacak öğrencilerimizle birlikte müşterek mutfak, müşterek kaldırım kafe işletme hayalimizden söz ettik. Belediye Başkanımızdan beklediğimiz park kafe işletmesini gençlerimizle yapma isteğimizin sürdüğünü paylaştık.”

KAZED Başkanı Topuzoğlu derneklerine en büyük desteği onursal başkanları olan Osman Avcı’dan aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Karşıyaka’nın köklü İşletmelerinden olan Küçük Avcı Kuru Kahvecisinin Baba evi olan Bahariye Mahallesindeki mekânı bize tahsis ettiler. Yakında burada Ö.Yaşar Avcı Eğitim ve Uygulama Atölyesini açacağız. İşverenlerin engelli istihdamındaki çekince ve önyargıları bizi üzüyor. Bu özel çocuklarımızın yaşama tutunmaları için işverenlerimizden de destek bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.