Karşıyaka'da Yazar Adayları Sertifikalarını Aldı

Karşıyaka'da Yazar Adayları Sertifikalarını Aldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yazarlık kursunun Belediye bünyesinde bu alanda açılan ilk kurs olduğunu ve ilerleyen dönemde benzer kursların da açılacağını belirtti. Yazar adayları, sertifikalarını Başkan Tugay'dan aldı.

Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Veli Lök ve Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi’nde düzenlediği, eğitmenliğini Yazar Haluk Işık’ın üstlendiği yazarlık kursu tamamlandı. 30 katılımcı ile başlayan kursta 5 ay boyunca dil ve anlatım, Türk edebiyatı ve akımlar, yazı türleri, konu seçimi gibi temel konular işlendi; Türk edebiyatının önemli eserleri incelendi. Kursiyerler, uygulamalı olarak gerçekleştirilen derslerde kendi eserlerini hazırlayarak edebiyat dünyasına ilk adımını attı.

Kursu tamamlayan katılımcılar, sertifikalarını Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın elinden aldı. Başkan Tugay, katılımcıların dile saygı ve edebiyat farkındalığı adına önemli bir uygulamaya destek olduklarını belirterek teşekkür etti.

6.jpg

Karşıyaka Belediyesi’nin bu alandaki ilk uygulaması olduğunu belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, “Burada elde ettiğimiz deneyim ile benzer kurslar açmayı, Türkçemize katkı sunmayı, edebiyat farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Kitap okumak, sanat, edebiyat hakikaten kaçırılmaması gereken bir zenginlik. Kendini ifade edebilmek, ifade edileni anlayabilmek biraz kültür işi. Karşıyaka’mızda da insanlarımızın bu konuda talepleri var.

10.jpg

Belki belediyelerin işi değil gibi görünebilir, ama insanların her türlü duyarlılığına, talebine ve ihtiyacına karşılık vermeyi amaçlayan bir yerel yönetim anlayışıyla çalışınca böyle özel işler ortaya çıkıyor. Eğitmenliği üstlenen Yazar Haluk Işık’a ve siz değerli Karşıyakalı katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8.jpg

Yazar Haluk Işık, temel amacın edebiyat farkındalığı olduğunu belirterek, “Biz nasıl ki bildiklerini bizimle paylaşmak için ömürlerini veren insanlar tarafından yetiştirildik, şimdi nöbet bizde. Hem uygulamalı hem konuşarak hem yazarak hem hayattan, sanattan, kentten, insandan bahsederek bu günlere ulaştık. Tüm kursiyerlerimiz yazar olmayacak belki ama artık bir görevleri var; burada aldıkları bilgileri, dile saygıyı, edebiyat farkındalığını çocuklara, gençlere anlatacaklar. Karşıyaka’nın farkını bir de bu açıdan gösterecekler” ifadelerini kullandı.

1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.