Karşıyaka Belediyesi'nden 25 Kasım'a özel farkındalık etkinliği!

Karşıyaka Belediyesi'nden 25 Kasım'a özel farkındalık etkinliği!

Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında düzenleyeceği etkinlikle toplum farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

MEDYA EGE - Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım sebebiyle bir farkındalık etkinliği düzenleyecek. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde düzenlenecek olan etkinlik, saat 14.00'dan 16.00'a kadar Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Etkinlik kapsamında saat 14.00'da başlayacak olan birinci oturumda, İzmir Barosu'ndan Avukat N. Ece Uncu Danyıldız 'Kadın Hakları' üzerine bir konuşma yapacak.

Saat 15.00'd başlayacak ikinci oturumda ise Yaşam Koçu Ayşegül Simurg Yeşilçimen ve Mindfulness Eğitmeni ve Terapisti Sibel Tuncel, 'Öz Sevgi ve Öz Farkındalık' üzerine bir konuşma gerçekleştirecek.

Karşıyaka Belediyesi sosyal medya üzerinden konuya ilişkin yayımladığı mesajda, "Tüm yurttaşlarımızı 25 Kasım 2022 Cuma günü Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliklerimize bekliyoruz." dedi.

fivi3uawqaarqlb.jpg

25 KASIM GÜNÜNÜN ÖNEMİ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni ise 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş; Trujillo'nun, "Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler" şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürülmesidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.