Karşıyaka'dan yabancı konuklara ‘geri dönüşüm’ gezisi

Karşıyaka'dan yabancı konuklara ‘geri dönüşüm’ gezisi

Karşıyaka Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu, Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nca yürütülen Erasmus AB Projesi (Geri Dönüşüm) kapsamında kente gelen heyeti ağırladı.

Heyette; İsveç, Polonya, Portekiz, Makedonya, ve İtalya’dan 35 öğretmen ve öğrenci yer aldı.
 

ÇALIŞMALAR ANLATILDI
 

Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uzmanları, eğitim salonunda gerçekleştirilen sunumda, tesiste yapılan çalışmaları anlattı. Atık Getirme Merkezi’nde toplanan 13 farklı gruptaki geri dönüştürülebilen veya bertarafa gönderilen atıklara ilişkin bilgiler verildi.
 

TESİSE TAM NOT
 

Sunum sonrasında tesis gezdirilirken, öğretmenler ve öğrencilerden gelen sorular da cevaplandırıldı, fotoğraf çekimi yapıldı. Ziyaret sonunda konuklara Atatürk ve Zübeyde Hanım temalı kupalar hediye edildi. Ev sahipliği için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür eden konuklar; Atık Getirme Merkezi ve çevre alanındaki tüm çalışmalara ilişkin beğenilerini de dile getirdi.
 

HEM DÖNÜŞÜM HEM EĞİTİM
 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Alanında İzmir’de ilk olan, Türkiye’nin de sayılı tesisleri arasında yer alan ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu’ ile 18 ayda 110 ton atığı geri dönüşüme kazandırdık. Çevremizin korunmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlarken, bir yandan da merkezimizi eğitim üssü haline getirdik. Yaklaşık bin çocuğumuza burada geri dönüşüm ve çevre bilinci aşıladık. Konuğumuz olan yabancı öğrenci ve öğretmenlere de bu çalışmalarımızı anlattık. Çevre konusunda öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.