Karşıyakalı kadınlar şiddete karşı söyleşide bir araya geldi

Karşıyakalı kadınlar şiddete karşı söyleşide bir araya geldi

Karşıyaka Belediyesi'nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde düzenlediği söyleşide Karşıyakalı kadınlar bir araya geldi.

MEDYA EGE - Kadınlara ve kadına şiddetle mücadele konusuna odaklanan etkinliklere büyük önem veren Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir söyleşi düzenledi.

f-x5biiwqaarnbx.jpg

Av. Saadet Kayaalp, Av. Figen Özler Merder ve Av. Gülce Mutoğlu Kılavuz'un konuşmacı olarak katılım sağladığı söyleşide, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik fiziksel, sözlü, cinsel, ekonomik şiddetler ile karşısındaki hukuki yaptırımlar konuları ele alındı. Şiddetin toplumsal hayatın dışına itilebilmesi için yapılması gereken hukuki düzenlemeler tartışıldı.

f-x5uk9xiaajim.jpg

Karşıyaka Belediyesi'nin sosyal medya hesabından söyleşiye ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Kadın ve şiddet kelimelerini yan yana getirmeyen toplumsal hayat için mücadele ediyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Av. Saadet Kayaalp, Av. Figen Özler Merder ve Av. Gülce Mutoğlu Kılavuz’un konuşmacı olduğu söyleşide Karşıyakalı kadınlarla bir araya geldik. Toplumsal cinsiyet eşitliğini konuştuk; kadına yönelik fiziksel, sözlü, cinsel, ekonomik şiddetler karşısındaki hukuki yaptırımları konuştuk. Şiddetin toplumsal hayatın dışına itilebilmesi için yapılması gereken hukuki düzenlemeleri tartıştık."

f-x5bdwxuaaj1ek.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.