Karşıyakalılar, Cumhuriyet'in 100. yılını Volkan Konak'la kutladı

Karşıyakalılar, Cumhuriyet'in 100. yılını Volkan Konak'la kutladı

Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet'in 100. yılını Volkan Konak konseri ile kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı Karşıyaka’da kent geneline yayılan büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından 100. yıl onuruna düzenlenen etkinlik programı, dün akşam gerçekleştirilen Volkan Konak konseri ile devam etti. Atakent Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda buluşan yüzlerce Karşıyakalı, önce Ersin Show ile eğlenceli dolu dakikalar yaşadı. Ardından Volkan Konak konseri ile coşku zirveye taşındı. Yağmura rağmen konseri terk etmeyen ve ellerinde Türk Bayrakları ile alanı adeta gelincik tarlasına dönüştüren Cumhuriyet sevdalıları, 100. yıl onuruna yakışan bu benzersiz akşamda Konak’ın şarkılarına coşkuyla eşlik etti.

13.jpg

YURTTAŞLAR TEK YÜREK OLDU

Usta sanatçı Volkan Konak Ay Dost, Dostum Dostum ve Türk Edebiyatı’nın özgür kalemi Sabahattin Ali’nin Sinop Cezaevinde kaleme aldığı Göklerde Kartal Gibiydim ve Aleni Aleni adlı şarkıları başta olmak üzere sevilen eserlerini seslendirdi. Konak’ın gece sonunda söylediği İzmir Marşı geceye damga vurdu. Vatan sevgisini içinde taşıyan yüzlerce yurttaş Cumhuriyet için tek ses tek yürek oldu.

Böyle anlamlı bir gecede bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutluyoruz; burası Karşıyaka, burası Atatürk’ü sevenlerin, Cumhuriyet’e aşık olanların kenti! Buradan öyle bir vatansever duygu çıkıyor ki Karadeniz’e, Doğu Anadolu’ya, Akdeniz’e, Türkiye’nin her yanına yeter; bu sevgi ülkemizin dört bir tarafına yayılıyor. Bununla gurur duyuyoruz. Böylesi özel bir günde, böylesi özel bir yerde Volkan Konak ile bir araya gelmek istedik. Değerli sanatçımızla birlikte Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu doruğa çıkardık. Atamızın önderliğinde, milli mücadele kahramanlarımızın kurduğu Cumhuriyetimizi, yaşatmak ve yüceltmek en önemli görevimiz” dedi.

2-1.jpg

Başkan Tugay, konuşmasının ardından sanatçı Volkan Konak’a çiçek verdi. Konak da çiçeğini dinleyiciler arasında bulunan bir öğretmene takdim etti.

4-2.jpg

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için emek verenleri saygı ve sevgiyle anmaya devam edeceklerini belirten Konak, “Bu hafta hepimiz için çok önemli. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen asil ve devrimci insanların günü. Bu insanlar kula kul olmayan; ağaya, şeyhe, aşirete boyun eğmeyen, birey olmuş, asil ve uygar insanlar. Bugün burada olmaktan, Belediye Başkanı’mız Dr. Cemil Tugay’ın bu sevgi gemisinde yolculuk etmekten bahtiyarım çünkü kendisi uygar, aydınlık bir bilim insanı. Burada Türkiye’nin her katmanı, her rengi, her duygusu ve düşüncesi var. Zaten Cumhuriyet’in özelliği de bu. Biz bir aileyiz, bizim bizden başka kimimiz var? Dolayısıyla Cumhuriyet’in o birleştiriciliğini yaşayacağız, bize bu yakışır. Biz bu Cumhuriyet’e emek verenlere saygı duyduk, tapmadık; sadece kıymet verdik. Başta mavi gözlü dev, Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’den Sarıkamış’a kadar bu ülkeye emek veren herkesi saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.