Karşıyakalılar İstanbul Sözleşmesine Evet Diyor    

Karşıyakalılar İstanbul Sözleşmesine Evet Diyor    

Tartışmalara neden olan ve hükümet tarafından iptal edilmek istenen İstanbul Sözleşmesi için Karşıyaka Belediye Başkanı’nın eşi Öznur Tugay sahaya çıkarak çalışmalara başladı.

 Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün açmış olduğu kurslara gelen kursiyerler ile bulaşan Tugay; hem İstanbul Sözleşmesini okudu hem de dağıtımını yaptı. Tugay bu sözleşmenin kadın erkek ayrımı yapmaksızın herkesi kapsadığını ve herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğinin altını çizdi. Öznur Tugay'a tam destek veren kursiyerler, etkinliğin sonunda hayatlarını kaybetmiş kadınlar için bir tane eser icra etti. Etkinliğe katılan kursiyerler Karşıyaka'nın modern yüzünü temsil ettiği için Tugay'a teşekkür ettiler.

1-(3)-001.jpeg
 
“Şiddetin Özrü Olmaz”
 
Öznur Tugay konuşmasında “Temsiliyet durumunun biz başkan eşlerine yüklediği bazı sorumluluklar var. Bu sorumluluk; hayatın içinde olan sorunlara karşı farkındalık yaratarak duyarlı olmamızı gerektiriyor. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi durumuna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bizler Türkiye'nin en modern ilçelerinden birinde yaşadığımız için çok şanslıyız bunu ifade etmek isterim. Gönül isterdi ki böylesi bir konuşmayı yapmayalım ama ne yazık ki ülkemizde kadına, çocuğa ve hayvanlara şiddet artarak devam ediyor. Ben her şeyden önce bir anne olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu çok net ve keskin bir dille ifade edeyim. Dünyayı kadınlar güzelleştirecek, ben de kendimi bu çalışmanın bir neferi olarak görüyorum. Kadına, çocuğa ve hayvana şiddet son buluncaya kadar bu çalışmalarımız ve mücadelemiz artarak devam edecek.” dedi.
 
1-(1)-007.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.