Karşıyakalılar Kızılay'ın iftarında buluştu!

Karşıyakalılar Kızılay'ın iftarında buluştu!

Karşıyakalılar Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şubesi’nin geleneksel iftar organizasyonunda buluştu.

Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şubesi’nin Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesinde kurulan 151 yıllık Merhamet Çınarı iftar sofrasının ilk ev sahipliğini Karşıyaka Müftülüğü yaptı. Türk Kızılay'ı Karşıyaka Şubesinin organizasyonu, Karşıyaka Kaymakamlığı ve Karşıyaka Belediyesinin desteği ile 29 gün boyunca Karşıyaka Hükümet Konağı Bahçesinde hayırseverlerin vereceği iftarın ilk gününde Karşıyaka Müftülüğünün verdiği iftarda Karşıyakalılar buluştu.

Bu yılki Ramazan ayında 29 gün boyunca 25 bin kişiye verilecek iftarı 29 aralarında Kerem Ali Sürekli, Osman Avcı, Medicalpark hastanesi gibi hayırsever kişi ve kuruluş üstlenirken ekmek ve su ise hayırsever kurumlar tarafından karşılanıyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında 18.500 kişiye iftar verilmişti.

Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın büyük desteklerini alarak Ramazan ayında 29 gün boyunca hayırseverin katkısı ile iftar organizasyonuna başladıklarını belirten Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, bugünkü geleneksel halk iftarının Karşıyaka Müftülüğü katkısı ile yapıldığını söyledi. Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’in duası ile açılan iftara aralarında Karşıyaka Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, ADSM Başhekimi Yıldızhan Altınışık, KARİŞKAD Başkanı Nil Güneri, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Erkmen, Dr. Zehra Akpınar ve muhtarlar olmak üzere 420 kişi buluştu.

İftar sonrasında Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz tarafından katkılarından dolayı Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’e bir plaket takdim edildi. Karşıyaka Belediyesi de iftarı açan vatandaşlara gezici ikram arabası ile çay dağıttı. İftarını açan vatandaşlar yüzlerce kişi ile bir arada iftarını açmaktan büyük keyif aldıklarını,  güzel birlikteliği sağlayanlara teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum