Karşıyaka'nın havasını değiştirecek proje

Karşıyaka'nın havasını değiştirecek proje

HAVA KALİTESİ AB STANDARTLARINA GELECEK.

Karşıyaka Belediyesi’nin 2017- 2020 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’na İngiltere’den destek geldi. Birleşik Krallık Refah Fonu; havadaki karbon salınımını azaltarak Karşıyaka’nın havasını değiştirecek projeye 85 bin sterlin hibe sağlayacağını açıkladı. Yetkililer Karşıyaka’ya gelerek projenin startını verdi.
 
HAVA KALİTESİ AB STANDARTLARINA GELECEK

Alternatif enerji kaynaklarının kullanımına önem veren ve doğadaki karbon salınımını en aza indirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, 2017 ve 2020 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nı revize ederek, projeyi başlattı. Projenin uygulamaya geçmesi ile birlikte havadaki karbon salınımının azaltılması ve değerlerin, üç yıl içerisinde AB standartlarına getirilmesi hedeflendi. Enerji verimliliği sağlanarak alternatif kaynakların özendirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve karbon emisyonunun düşürülmesi amaçlandı.
 
İNGİLTERE’DEN DESTEK

Karşıyaka’nın havasını değiştirecek olan bu Eylem Planı’na Avrupa’dan da destek geldi. İngiltere Merkezli Carbon Trust, proje ortağı olurken, Birleşik Krallık Refah Fonu da projeye 85 bin Sterlin hibe destek sağlama kararı aldı. İngiliz yetkililer ve proje uzmanları 12- 13 Temmuz tarihleri arasında Karşıyaka’ya geldi ve projenin başlangıç toplantısı yapıldı, yol haritası belirlendi.
 
AVRUPA’YA ÖRNEK OLACAK

İngiliz yetkililer, Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan bu projenin, bir yerel yönetim tarafından yapılabilecek en iyi uygulama örneklerinden biri olabileceğini söyleyerek, diğer Avrupa kentlerine örnek olması için çalışacaklarını belirtti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.