Karşıyaka'nın Okul Kantinleri Diğerlerine Örnek Oldu

Karşıyaka'nın Okul Kantinleri Diğerlerine Örnek Oldu

Karşıyaka Kaymakamlığı'nın ‘Eğitim Kurumlarında, Kantinlerde Hijyen ve İnsan Sağlığı' başlığıyla gerçekleştirdiği projesi kapsamında okul kantinleri denetlendi.

Karşıyaka Kaymakamlığı bünyesinde gerçekleştirilen ‘Eğitim Kurumlarında, Kantinlerde Hijyen ve İnsan Sağlığı Projesi’ çerçevesinde denetlenen okul kantinleri ile yemekhanelerin, hijyen ve kalite standartlarında üstün başarıyı yakaladıkları açıklandı.

Proje kapsamında 4 ayrı kurumun temsilcilerinden oluşan komisyon 2015-16 öğretim yılında, farklı zamanlarda ilçedeki 70 kamu okulunu denetledi. Yapılan değerlendirmeler sonucu 80 puanın üzerine çıkan 6 okul ve kantin dereceye girdi.

Dereceye giren okul ve kantinler için düzenlenen ödül törenine katılan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, projenin 2012 yılından beri sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Projenin İzmir’in tüm ilçelerinde gerçekleştirilmesini arzuladıklarını da belirten Yücel, ‘Karşıyaka’da çocuklarımız emin ellerde. Komisyon üyeleri okulları ‘Acımasızca’ olarak nitelendirilecek şekilde denetliyor. İlk başta kantin ve yemekhaneler için başlatılan çalışmanın kapsamı daha sonra genişletildi. Okulun bahçesinden kalorifer kazan dairesine, sınıflarından tuvaletlerine, kantinlerine her bölgesi denetleniyor. Çağdaş, insani ve ahlaki bir yaklaşım içinde çalışıyoruz.’ şeklinde konuştu.

Tüm okulların aynı kaliteyi yakalamasını hedeflediklerini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu da, ‘Kaymakamlık bünyesinde 4 yıldır sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Belediye Sağlık İşleri ile İzmir Kantinciler Odası temsilcilerinden oluşan komisyon, okul kantinlerini, yemekhanelerini ve diğer bölümlerini denetliyor. Çocuklar sabah 7 akşam 5 arası okullarda barınıyor. Dolayısıyla bu denetimler sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için çok önemli’ dedi.

Velilerin içi rahat olsun

İzmir’deki okul kantinlerinin Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çeken İzmir Kantinciler Odası Başkanı Habip Sak ise, ‘Gıda ile uğraşan diğer meslek kollarına göre daha fazla sorumluluk taşıyan üyelerimiz büyük bir hassasiyet içinde hijyen odaklı, kaliteli ve sağlıklı hizmetler veriyorlar. Bugüne kadar ülkenin diğer illerinde yaşanan sıkıntıların hiçbirine İzmir’de rastlanmamıştır.

Okul kantini işleten arkadaşlarımız mesleklerini TSE kriterlerine uygun şekilde yapmaktadır. İzmir’de kantinler merdiven altlarından çıkartılmış, lüks kafeterya haline dönüştürülmüştür. Üyelerimiz ticareti ikinci planda tutarak, geleceğimizi oluşturan çocukların sağlıklı beslenmesine önem veriyorlar.’ şeklinde konuştu.

Yasak ürünler

Bakanlığın iyi niyetle satışını yasakladığı ürünleri okul kantinlerinde satmadıklarını da ifade eden Sak, ‘Ancak bu ürünler okul yakınlarındaki işyerlerinde satılıyor. Bu nedenle okul kapılarının kapalı tutulması, okulda düzenlenen kermeslerde gıda ürünlerinin satılmaması önemli. İzmir’de bu konuda yetkililer özen gösteriyor. Temennimiz bu duyarlılığın sürekli olması ve velilerin de çocuklarını okul dışında satılan, nerede üretildiği ve ne içerdiği belli olmayan gıdalar hakkında uyarması.’ dedi.

Komisyon üyeleri arasında bulunan İzmir Kantinciler Odası Başkanvekili Hüseyin Ağca ise çalışmada yer alan kurum temsilcilerine teşekkür etti.

Komisyon üyelerinin öğretim yılında yaptığı denetimlerde 127 km yol kat ettiklerini hatırlatan Ağca sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Okulun ve kantinin eksiklikleri ilk denetimde tespit edilip düzeltilmesi için süre tanındı. Farklı zamanlarda yapılan denetimlerde de bu eksikliklerin kısa sürede giderildiğine şahit olduk. Bu proje Karşıyaka’daki okulların ve kantinlerin hizmet çıtalarını ve kalitesini oldukça yukarıya çekti. Bunun gururu bize yeter. Önümüzdeki yıllarda da bu çalışmaları daha azimle sürdüreceğiz’

Dereceye giren okul ve kantin işletmecileri: 

Gazi Anadolu Lisesi- Hüseyin Gazi AĞCA

Eren Şahin Eronat Ortaokulu- Berkant GÜNDÜZ

Selçuk Yaşar Ortaokulu- Orhan Can

Cemil Akyüz Ortaokulu- Arzu Yılmaz

Yamaç Ortaokulu- Serdar Öztürk

Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Aziz Durukan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.