Karşıyaka'ya Noyan Özkan Anıtı

Karşıyaka'ya Noyan Özkan Anıtı

Dört yıl önce yaşamını yitiren İzmir Barosu’nun 2000-2002 dönemi başkanı ve çevre mücadelesinin bilinen isimlerinden Av. Noyan Özkan anısına Karşıyaka’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan anıt törenle açıldı.

 
Açılışa İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Noyan Özkan’ın ailesi, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri,  avukatlar ve dostları katıldı.
 
Açılışta konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, anıtın bulunduğu alanın yeşil alan olarak kalmasında Noyan Özkan’ın vermiş olduğu mücadelenin etkili olduğunu ifade etti. Noyan Özkan’ın büyük bir çevreci, büyük bir hukukçu, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, demokrasiyi, basın özgürlüğünü, temel hak ve özgürlükleri savunan bir kişi olduğunu söyleyen Av. Aydın Özcan, “Gerçekten meslektaşlarına karşı da her zaman kucaklayıcı bir tavır sergilemiştir. Kendisini ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ile anıyoruz” dedi. Av. Aydın Özcan sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Barosu olarak İskender Özturanlı’dan, Cengiz İlhan’a, Nevzat Erdemir’den, Kasım Sönmez’e, Güney Dinç’e ve yaşamını yitiren tüm başkanlarımızı unutturmamak ve anılarını yaşatmak için her ölüm yıldönümlerinde anıyoruz. Bütün meslektaşlarımızla dayanışma içinde hukukun üstünlüğü alanında, yargı bağımsızlığı alanında mücadelemizi hiçbir şeyden yılmadan ve onlardan devraldığımız güçle sürdüreceğiz. Özellikle bugünlerde hukuk devleti aranır hale geldi. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı sözde kaldı. Yapılmak istenen anayasa değişikliği gerçekleştiği takdirde yargı ve yasama organı yürütme organının güdümüne girecek. İşte biz barolar olarak hukukçular olarak bunun gerçekleşmemesi için her türlü mücadeleyi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bu vesileyle İzmir Barosu’nun unutulmaz başkanlarından Av. Noyan Özkan anısına bu anıtı yapan İzmir Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Av. Noyan Özkan’ın eşi Beynun Özkan ise Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yapılan anıtın Noyan Özkan’a uygun ve gerçekten onu yansıtan bir eser olduğunu ifade ederek, kendisi için çok anlamı bir gün olduğunu söyledi. İçinde bulunulan alanın yeşil alan olarak kalması için Noyan Özkan’ın verdiği mücadeleden bahseden Beynun Özkan, “mücadeleyi her zaman sürdürmek zorundayız. Yıllar sürebilir ama hiçbir zaman pes etmememiz lazım” dedi.
 
Noyan Özkan’ın arkadaşları adına konuşan Av. Arif Ali Cangı ise Noyan Özkan’ın iyi bir hukukçu, iyi bir demokrat, iyi bir çevre savunucusu olduğunu ifade ederek “onu çok erken yaşta kaybettik” dedi.
 
Anıtın açılışının ardından Noyan Özkan’ın Urla Güvendik Mezarlığında bulunan kabri başında da ayrıca bir anma yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.