KARSLIOĞLU: OFANSİF OYUN GOL GETİRECEK

KARSLIOĞLU: OFANSİF OYUN GOL GETİRECEK

BAKANLIK AR-GE TAARRUZUNA BAŞLADI

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2 ay içinde 15  ilde 19 farklı noktada KOBİ’lere AR-GE ve Tasarım Merkezleri’ni anlatacak. Bakanlık bu sefer sadece anlatmakla kalmayacak; katılımcı firmalara uzmanlar eşliğinde şirket bazlı analizler ve yol haritası da çıkaracak. Türkiye’de Ar-Ge Merkezi ve Tasarım Merkezi faaliyetlerini büyük oranda artıracak bu çalışmada Sistem Global Danışmanlık Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu da KOBİ’lere bu merkezlerden en etkin nasıl yararlanmaları gerektiğini anlatacak.

Bakanlık bilgilendirme toplantıları öncesinde hazırlatmış olduğu bilgi formlarını Bakanlığa ait; http://biltekeğitim.sanayi.gov.tr adresli WEB sayfası vasıtasıyla firmalara ulaştırarak doldurmalarını sağlayacak. Alınan ön bilgileri toplantı öncesi analiz edilecek ve bilgilendirme toplantıları sonrasında potansiyeli olan firmalarla yapılacak birebir görüşmelerde kullanılacak. Bilgilendirme toplantısı sonrası randevu verilen katılımcı firmalarla birebir görüşmeler yapılacak ve gerekli yönlendirme ve bilgilendirmelerle çalışma sonlandırılacak.

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi faaliyetlerinin ar-ge çalışmalarını büyük oranda artıracağını dile getiren Sistem Global Danışmanlık Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu, Bakanlığın bu hamlesini ofansif oyun modeli olarak değerlendirerek,  sanayici ve işadamlarının artık bahanesinin kalmadığını belirtti.

Bol gollü maçlar bekliyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün iki ay içinde Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinde büyük bir tanıtım ve bilgilendirme çalışmasını başlattığını aktaran Hüseyin Karslıoğlu, “Hazırlıklı ve hızlı bir modelleme ile yeni AR-GE ve tasarım merkezlerinin sayısı artırılmak isteniyor. Zaten bu program WEB sitesi üzerinden de paylaşıldı. Üstelik bunlar sadece bilgilendirme toplantısı değil. Ofansif oyun modelini benimseyen Bakanlık, firma bazlı uygunluk analizleri ve yol haritası bilgilendirme planları da yapacak. Bu model ve oyun planı ile sanayicilerimizin bol gollü maçlar yaşayacağını düşünüyoruz” diye konuştu. .

Artık bahane kalmadı

Yeni AR-GE yasasını oldukça motive edici bulduklarını söyleyen Karslıoğlu, devletin sanayici ve üretmek isteyenin önündeki tüm engelleri kaldırmaya, teşvik etmeye kararlı olduğunu söyleyerek, “Artık bahanemiz kalmadı” dedi.

AR-GE paketiyle ilgili çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararları ve Yönetmeliklerin vizyoner bir bakış açısıyla ele alındığını belirten Hüseyin Karslıoğlu, “AR-GE yada Tasarım Merkezi olmalıyız, en azından bunu ciddi analiz etmeliyiz. Bu konudaki hedeflerimizi gözden geçirip sağlanabilecek teşvik ve desteklerle ilgili olarak ciddi yol haritaları belirlemeliyiz. Bu destek ve çalışmalarla bizler de oyunu artık daha ofansif oynamalıyız” diye görüşlerini açıkladı.

Ofansif oyun, gol getirir

Sanayici ve işadamlarını sahadaki oyuncular; Bakanlığı da teknik kadro ve kulüp yöneticileri,yani aynı takım gibi düşündüğünü ifade eden Karslıoğlu, “Bu ofansif oyun tarzında bahsettiğimiz gol de; sürdürülebilir katma değerli üretim ve ihracat demektir. Sanayici ve işadamlarımız Bakanlık yetkilileri ile bizlerin de iştirak edeceği bu programlara çok etkin bir kadro ile ve özellikle hazırlıklı olarak katılmalarını tavsiye ediyorum. Toplantıya katılmadan önce katılımcı firmalar Bakanlığın yayımladığı Bilgilendirme Formlarını doldurmalarını önemle tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Programa katılan avantaj sağlayacak

Devletin fikirden üretime, devamında ise ihracata kadar her aşamada çok etkili destek ve teşvikler verdiğini anımsatan Hüseyin Karslıoğlu şöyle konuştu: “Fikirden Üretime Teşvik ve Destek Yol Haritası başlıklı çalışmamızı Sistem Global’in Web sitesinde yayınladık. Bu çalışma analiz edildiğinde gerçekten bahanenin kalmadığı görülecektir. Bu çalışmaları inceleyerek toplantıya katılacak firmalar rekabette bir adım öne geçecektir. Teşvik sistemimiz çok daha büyüyor ve AR-GE tabanlı olmak üzere derinleşiyor.”

Katılacak firmalar form dolduracak

15 ayrı ilde yapılacak toplantılarda AR-GE ve Tasarım Merkezi olma potansiyeline sahip firmalarla birebir görüşmeler yapılacak. Davet usulü ile olacak bu birebir görüşmeler için ön kayıt; http://biltekeğitim.sanayi.gov.tr adresindeki AR-GE ve Tasarım Merkezi Yeterlilik Bilgi Formu’nun doldurulması ile alınacak. Toplantıya kesin katılım durumu ve görüşme programı ise firmalara gönderilecek e-posta aracılığıyla bildirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.