Kasko Cam Değişimi Nedir, Nasıl Yararlanılır?

Kasko Cam Değişimi Nedir, Nasıl Yararlanılır?

Türkiye'de araçların en çok değişim gören parçalarının camları olduğunu biliyor muydunuz? Giderek daha sık yaşanmaya başlayan dolu baskınları başta olmak üzere araç cam değişimi pek çok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir.

Türkiye'de araçların en çok değişim gören parçalarının camları olduğunu biliyor muydunuz? Giderek daha sık yaşanmaya başlayan dolu baskınları başta olmak üzere araç cam değişimi pek çok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Cam değişimi, kasko sahiplerinin ya da kasko yaptırmayı planlayanların en çok merak ettiği konuların başında yer alır. Özellikle kaskoda cam değiştirme hakkı konusunu merak eden sürücüler, araç camlarının değişimi sonucu oluşan yüksek tutarlı maliyetleri kasko üzerinden karşılayıp karşılayamayacaklarını bilmek ister. Cam değişimi veya kaç adet cam değişimi kaskonun hasarsızlık indirimini bozar başta olmak üzere kasko cam değiştirme konusu ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

2-001.jpg

CAM DEĞİŞİMİ KASKODA HASARSIZLIĞI BOZAR MI?

Aracıyla kaza yapıp camından hasar almış sürücülerin en çok merak ettiği konuların başında araç cam değişimi kaskonun hasarsızlığını bozar mı konusu olmaktadır. Her şeyden önce belirtmekte fayda vardır ki kasko ile cam değişimi, kasko sigortası yaptıran sigortalıların teminatları dahilinde bir hizmettir ve aynı poliçe döneminde oluşan herhangi 1 (bir) adet cam değişimi hasarsızlığı bozmaz. Aracınızın camı kaskonuz üzerinden değiştirdiğiniz ya da tamir ettiğiniz durumlarda hasarsızlığınız bozulmaz ve anlaşmalı cam servislerine gitmeniz veya cam muafiyet poliçe satın almanız durumunda hiçbir ek ücret ödemezsiniz.

KASKODAN CAM DEĞİŞİMİ NASIL YAPILIR?

Aracınızın camları taş çarpması, trafik kazası, doğal afetler ya da hırsızlık gibi pek çok farklı nedenden ötürü hasar alabilir. Bu noktada devreye girecek olan kasko poliçeniz, orijinal cam değişimi sağlayan firmalardan parça temin ederek cam değişimi işleminizi tamamlamanıza yardımcı olur. Trafik kazası ya da hırsızlık sonucu arabanızın camlarında oluşabilecek hasar, kasko sigortanızda yer alan bu teminat sayesinde hemen giderilmekte ve aracınızın camları en kısa sürede tamir edilmekte ya da değiştirilmektedir. Kasko ön cam değişimi veya kasko arka cam değişiminin sorunsuz ve masrafsız bir biçimde yapılabilmesi için belli başlı belgelere sahip olmanız ve bu belgeleri sigorta şirketinize iletmiş olmanız gerekir. Bu belgelerle birlikte eğer kaza sırasında varsa görgü tanıklarının beyanı alınmalı, kazanın boyutunu gösteren fotoğraflar da çekilerek sigorta şirketine iletilmelidir.

KASKO CAM DEĞİŞİMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Araçta oluşan cam hasarının kasko sigortası tarafından karşılanabilmesi ve camların ivedilikle değiştirilmesi için servis öncesi bazı belge ve evrakların tamamlanmış olması şartı aranmaktadır. Otomobilinizde oluşan cam hasarının kasko dahilinde değişiminin gerçekleşebilmesi için gerekli olan belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kasko poliçesi

  • Hasar beyanı

  • Ehliyet fotokopisi (seyir halinde ise)

  • Ruhsatın fotokopisi,

  • Hasar hırsızlıktan dolayı meydana geldiyse karakol tutanağının "Aslı Gibidir" onaylı fotokopisi

  • Araç şirket aracıysa şirketin imza sirküleri ve vergi levhası fotokopisi

  • Son araç muayene (Tüvtürk) raporu

KASKO CAM DEĞİŞİM AŞAMALARI NEDİR?

Aracınızın camı hasar aldıysa, eğer kasko sigortanız varsa cam değişimini kasko üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kaskoda hasarsızlık indiriminiz bozulmadan ücretsiz cam değişimi söz konusu olduğundan aracınızı servise vermeden önce yukarıda belirtilen gerekli belgeler hazırlanır. Cam değişimi kasko üzerinden gerçekleştiği zaman şu aşamalardan geçilir:

3. Kırılan/hasar gören camların boyutları alınır, modeli ve seri numarası belirlenir.

4. Aracın orijinal parça hizmetleri ile hizmet veren kurumlarla iletişime geçilerek gerekli cam parçalarının siparişi verilir.

5. Eğer varsa aracın içinde kalan cam kırıklarının temizliği gerçekleştirilir.

6. Sipariş edilen cam geldiğinde araca takılır.

7. Demontaj-Montaj işlemi tamamlandıktan sonra test sürüşü yapılır, camlarda herhangi bir problem olup olmadığı test edilir.

9. Aracın sorunsuz bir biçimde test sürüşünü tamamlaması sonrası araç servisten çıkartılarak sahibine teslim edilir.

10. Eğer cam hasarı anlaşmalı bir serviste gerçekleştiyse tamirden hiçbir ücret alınmaz.

11. Tamir anlaşmasız bir serviste yapıldıysa ödeme önce sigortalı tarafından yapılır, ardından sigorta şirketi poliçe klozuna uygun olarak ücreti sigortalıya tazmin eder.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.