Kaspersky, CYBATHLON 2020'de sporcuları teknoloji ile destekleyecek

Kaspersky, CYBATHLON 2020'de sporcuları teknoloji ile destekleyecek

Kaspersky, geleceği karşılama ve teknolojinin herkes için fırsatlar sunmasını sağlama misyonu doğrultusunda, bu yılki CYBATHLON 2020'de sporcuları destekliyor. 

Küresel şampiyona, fiziksel engellilerin kapsayıcılığı ve çeşitliliği teşvik eden son teknolojileri kullanarak günlük görevleri üstlenmek için birbirleriyle rekabetine sahne olacak.

Teknolojinin sonsuz fırsatlar sunduğu ve hayatımızı birçok yönden iyileştirdiği bir zamanda yaşıyoruz. Fiziksel engelli insanlara yardımcı olan çağdaş teknolojiler ve cihazlar da bunlar arasında yer alıyor. Bu teknolojiler hızla gelişiyor, kapsayıcılığı teşvik ediyor ve onlara en çok ihtiyaç duyan insanlar için sınırları ortadan kaldırıyor. Bu noktada engelsiz bir dünya yaratma hedefine sahip benzersiz bir platform olan CYBATHLON, bir rekabetten daha fazlasını simgeliyor. Yardımcı teknoloji alanında araştırmaları ilerletmek ve engelli insanların günlük hayata dahil edilmesi konusunda diyaloğu teşvik etmek için ideal bir platform sunuyor.

Bu yılki yarışma, 21 ülkeden 6 farklı disiplinde yarışan 54 takımı bir araya getirecek:

Hareketi sınırlı bireylerin teknolojiyle tekerlekli sandalye gibi cihazları kontrol ettiği Beyin-Bilgisayar Arayüzü Yarışı (BCI);
Felçli kasların tekrar hareket etmesine izin veren bir teknik kullanan Fonksiyonel Elektriksel Stimülasyon Bisiklet Yarışı (FES);
Bilek dahil olmak üzere kol protezlerinin günlük işlerin üstesinden gelmek için her türlü kontrolle yönlendirilebildiği Güçlendirilmiş Kol Protezi Yarışı (ARM);
Günlük görevlerin üstesinden gelmek için her türlü pasif veya aktif protez cihazı kullanan Güçlendirilmiş Bacak Protezi Yarışı (LEG);
Dış iskeletin günlük görevleri gerçekleştirmek için kullanıldığı Güçlendirilmiş Dış İskelet Yarışı (EXO);
Merdiven veya kapı gibi engellerin üstesinden gelmek için yeni teknolojilere sahip tekerlekli sandalyelerin kullanıldığı Elektrikli Tekerlekli Sandalye Yarışı (WHL).
Katılan her takım bir teknoloji geliştiricisi ve fiziksel engelli bir kişiden (pilottan) oluşuyor. Bu ikili, teknolojinin yardımıyla gündelik hayatın önlerine çıkardığı engelleri aşma konusunda diğer katılımcılarla mücadele ediyor.

Gelecekte, bu tür teknolojiler destekleyici cihazlar yardımıyla ana akım haline gelebilir ve "sibernetizasyon" adı verilen bir süreç yoluyla insan vücudunun yeteneklerini genişletmek isteyen tüketiciler tarafından da kullanılabilir. Kaspersky, 2020'nin başlarında, önde gelen Batı Avrupa ülkelerindeki insanların yaklaşık üçte ikisinin yaşamlarını iyileştirmek ve çoğunlukla sağlıklarını iyileştirmek için vücutlarını teknolojiyle geliştirmeyi düşüneceğini keşfetti. Kaspersky, bu teknolojilerin başta bu teknolojilerin getirdiği imkanlara ihtiyaç duyanlar olmak üzere herkes için güvenli ve güvenilir olması gerektiğine inanıyor.

Yaklaşan CYBATHLON 2020 yarışmalarında Kaspersky, beş takımla temsil edilecek ve beş ayrı disiplinde yarışacak olan Rusya takımını destekleyecek: Ortokosmos (LEG), Super Motorica (ARM), ExoAtlet (EXO), Neurobotics (BCI) ve Caterwil (WHL). Dileyenler yarışmayı www.cybathlon.com adresinden canlı olarak takip edebilecekler.

Küresel salgın nedeniyle CYBATHLON 2020 yarışması, katılımcı ekiplerin uzak yerlerde yarıştığı merkezi olmayan bir ortamda düzenlenecek. Takımlar kendi yerel altyapılarını kuracak ve kendi ülkelerinden yarışmaya katılacaklar.

Kaspersky, sporcuları desteklemenin ötesinde, yardımcı cihazların güvenliği konusundaki araştırmalarını sürekli olarak sürdürüyor ve fiziksel engelli kişilerin karşılaştığı zorlukları ele almaya odaklanan yüksek teknoloji şirketleriyle işbirliği yapıyor. Kaspersky 2018'de, engelli kişilere siber direnç konusunda yardımcı olmak için biyonik üst ekstremite protezleri geliştiren yüksek teknoloji ürünü Motorica ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık, Kaspersky ve Motorica'nın olumlu sonuçlar elde etmesini sağlayarak yardımcı cihazların güvenli olmasını sağladı. CYBATHLON 2020'nin ardından Kaspersky, siber güvenlik söz konusu olduğunda onlara destek ve rehberlik sunan ekiplerle çalışmaya devam edecek.

KasperskyFuture Techs Başkanı Andrey Doukhvalov "İnsanlara teknolojik ilerlemenin tam potansiyeline ulaşma fırsatı sunmak, daima Kaspersky’nin iş anlayışının merkezinde yer aldı. Bu, özellikle sağlık bakımı gibi hassas alanlar için önemli. Bununla birlikte bağlantılı teknolojiler bir dizi riski de beraberinde getiriyor. Gelişmiş bağlantılı cihaz geliştiricileriyle güvenlik endüstrisi arasındaki işbirliğinin, cihaz ve sistem güvenliği sorunlarını anlamak ve ele almak adına çok önemli olduğuna inanıyoruz” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.