Kaspersky uyardı! E-posta adresleriniz açığa çıkmış olabilir

Kaspersky uyardı! E-posta adresleriniz açığa çıkmış olabilir

Kaspersky Security Cloud kullanıcılarının yüzde 85’i mobil cihazlarındaki “Privacy Checker” özelliğini kullanarak e-posta adreslerinin son zamanlarda yaşanan veri sızıntıları ve diğer benzer vakalar sonucunda herkesin bilgisine açıldığını belirtti

Siber güvenlik ürünleri kullanan ve dijital hijyene önem veren kullanıcıların verilerinin güvenliği için panik yaşamasını gerektiren bir durum henüz yok. Modern teknolojiler bize video yayınlarından esnek çalışma yöntemlerine ve hatta arkadaş edinmeye kadar birçok fayda sağlıyor. Facebook, Tinder ve Netflix gibi servisler kullanıcılardan çeşitli kişisel bilgiler talep ediyor. Bu yıl internet üzerinde kullanılan toplam veri miktarının 44 zettabyte’a ulaşması bekleniyor. Bu tür servislerden yararlanmayı sürdürmek isteyen kullanıcıların kişisel gizliliklerini etkileyen potansiyel risklerin bilincinde olması ve bunun için güvenlik katmanları oluşturması çok önemli.

Örneğin, en sık kullanılan yöntemlerden biri olan kimlik avı saldırılarında insanların istemeden yaptıkları hatalardan ve duygularından faydalanılıyor. Kaspersky’nin Uluslararası Gizlilik Günü 2020 için hazırladığı özel raporda, Kaspersky kullanıcılarının yüzde 15’inin en az bir kimlik avı saldırısından Kaspersky kimlik avı önleme teknolojileri sayesinde korunduğu belirtiliyor.

Giderek daha yaygın hale gelen bir diğer saldırı vektörü ise parola hırsızlığı oldu. Tüketicilerin dijital verilerini çalmak için tasarlanan zararlı yazılımların saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı 2019’da yüzde 72 oranında (toplam 2 milyon kişi) arttı. Parola hırsızları web tarayıcılarına girip kayıtlı parolaları çalarak kullanıcıların çevrim içi hesaplarındaki özel verilerine izinsiz erişebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.