Kaspersky'den iPhone 12 dolandırıcılık keşfi

Kaspersky'den iPhone 12 dolandırıcılık keşfi

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte yeni iPhone 12 serisini tanıttı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlik Apple kullanıcıları kadar dolandırıcıların da ilgisini çekti.

Kaspersky, 2020'nin ilk dokuz ayında dolandırıcıların sürekli olarak Apple kullanıcıları ve hesaplarıyla ilgilendiğini tespit etti. Örneğin, her ay Kaspersky araştırmacıları dünya çapında "Apple" şirketinden bahseden yaklaşık 100 şüpheli domain buldular. Bu web sitelerinin çoğu, kullanıcıların Apple Kimliklerini ve şifrelerini girmelerini gerektiriyor. Eylül ayında hızla artmaya başlayan bu domain’lerin sayısı ay sonu itibariyle 1.950’yi buldu.

Bu kaynakları analiz eden Kaspersky uzmanları, bazı dolandırıcıların kayıp telefonları bulmayı teklif ettiğini, bazılarının ise kullanıcıların hesaplarına yeniden erişim sağlamaya yardımcı olduğunu tespit etti. Bu websitelerinin arasında Apple’ın destek hizmetlerini taklit eden kimlik avı siteleri de bulunuyor. Büyük olasılıkla bu kaynaklar, kullanıcıların hesaplarını çalmak amacıyla oluşturuldu ancak düzgün çalışmadılar. Dolandırıcılar genellikle bu sayfaları önlem olarak kullanıyorlar böylece bir kaynak engellendiğinde diğerini etkinleştirebiliyorlar.

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Tatyana Sidorina Apple kullanıcılarının daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıyor ve şöyle diyor: "Dolandırıcıların Apple hizmetlerine olan ilgisinin yeniden artması, kullanıcıların dikkatini çeken her şeyden mutlu bir şekilde yararlanacaklarını gösteriyor. Yeni iPhone'un piyasaya sürülmesi, dolandırıcıların kötü amaçlı özellikleri yayması için mükemmel bir fırsat olabilir."

Dolandırıcıların kurbanı olmamak için Kaspersky uzmanları şunları öneriyor:

  • Fazla cömert görünen teklif ve promosyonlara şüpheci yaklaşın
  • Mesajların güvenilir kaynaklardan geldiğini doğrulayın
  • Anlık mesajlaşma programları ve sosyal ağlardaki şüpheli e-postalardan veya mesajlardan gelen bağlantılara tıklamayın
  • Ziyaret ettiğiniz sitelerin gerçekliğini kontrol edin
  • Güncel kimlik avı ve spam veritabanına sahip güvenlik çözümü yükleyin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.