Katalog Baskısı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Katalog Baskısı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Firmanızın ya da markanızın tanıtımını yapmanın en iyi yolu görsel ögeler kullanmaktır. Bunun en kolay yoluysa markanız adına katalog baskısı yaptırmak olabilir.

Markanın misyonunu en açık ve anlaşılır şekilde, görsellerle destekleyerek ortaya koymasına olanak sağlayan katalogların kurumsal hayattaki yeri ayrıdır.

Katalog Nedir?

Kataloglar, sahip olduğunuz ürün ya da hizmetleri görseller aracılığıyla aktarmanıza, ürün bilgilerini eklemenize, misyonunuzu ve iletişim bilgilerinizi yazmanıza ve tüm bunları bir araya getirerek estetik bir şekilde müşterilere sunmanızı sağlar. Satışı yapılan ürün ya da hizmetlerin ayrıntılı şekilde sunulmasına yardımcı olur. 
Her ne kadar kataloglarda ürünlerin bilgileri detaylı olarak verilse de müşteriyi sıkmadan, ihtiyacı olan bilgiyi verecek şekilde hazırlanmalıdır. Ayrıca görseller eklenerek müşterinin satın aldığı ürünü görmesi de sağlanır. Bir firma, satışını yaptığı her ürünü elinde bulunduramayabilir. Bu noktada devreye kataloglar girer. 

Müşterilerin katalogdan bakarak ürün beğenmesi, görselini görmesi ve müşterinin tam olarak neyi satın alacağını bilmesi, ürünün daha kolay bir şekilde satılmasını sağlar. Katalogda ürünleri ve bilgilerini görebilmek marka güvenini arttırır ve müşterinin o markanın tercih edilmesini sağlar. İşte firma adına düzenlenen katalogların işlevi markanın ve ürünlerin tanıtımındaki önemi budur.

Katalog Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Her şeyden önce katalog baskılar kısa ve öz metinler barındırmalıdır. Ofisinize gelen müşterilerin zaten kısıtlı olan zamanında önlerine okuması zaman alacak ve kafalarını karıştıracak bir katalog sunmamalısınız. 
Kataloglar müşterilerin sorularına cevap olacak şekilde hazırlanmalıdır. Bu sebeple tasarımda ürün görselleriyle desteklenmiş ürün bilgilerine yer vermek yeterli olacaktır. 
Katalog baskılar, oldukça fazla çeşitliliğe sahiptirler. Kataloglarda yatay ya da dikey baskı imkânı mevcuttur. Ürün fotoğraflarının daha güzel ve net çıktığı, daha düzenli gözüktüğü tasarım yönü tercih edilmelidir. Bu sayede göz yormadan açıklayıcı bir katalog tasarımı elde edilir. Son olarak rakip firmaların kataloglarını incelenerek onların sahip olduğundan farklı ve daha öne çıkan bir tasarıma yer verilebilir.

Katalog Baskı Süreci Nasıl İlerler?

Katalog baskıları ihtiyaca göre şekillenen ürünlerdir. Her firmanın tercih ettiği baskı tasarımı ve katalog çeşidi sektöre, ürünlere göre farklılık gösterir. İlk adım tasarımın oluşturulmasıdır. Bu aşamada markayı yansıtan renkler ve görsel düzenlemeler tercih edilmelidir. 

Katalog baskıların kullanım alanları çok çeşitli olduğu için ürünler de çeşitlilik gösterir. Baskı sürecindeki bir diğer adım nasıl bir katalog istediğinizdir. İhtiyaca yönelik olarak tel dikişli, Amerikan ciltli, spiralli katalog veya vidalı katalog çeşitlerinden biri katalog baskı için seçilebilir. Bundan sonraki adım ise tasarımın ve istenilen türün baskı firmasına bildirilmesidir. Bu noktada baskı firmalarının internet sitelerine tasarımlar yüklenip istenilen tüm özellikler belirlenebiliyor. Bu da baskı sürecine hız ve kolaylık katıyor. Tüm bunların sonrasında yapmanız gereken tek şey kaliteli katalog baskıların teslim edilmesini beklemektir. 

Katalog Baskı Fiyatları?

Katalog baskılarının fiyatlarını etkileyen pek çok özellik bulunur. Tamamen ihtiyaca göre şekillenebilen kataloglarda ebatlar A4 ve A5 olarak belirlenebilir. Ayrıca kâğıt gramajı ve parlak kuşu ya da mat kuşe kâğıt seçimi de fiyatı etkiler. Baskı sayfası ve baskı sayfasına bağlı olarak seçilen tel dikişli, Amerikan ciltli, spiralli katalog veya vidalı katalog türleri de katalog baskı fiyatında değişiklik yaratır. Fiyatı etkileyen unsurlara rağmen katalog baskılar çok uzun yıllar boyunca kullanılan, dayanıklı, hasar görmeyen ürünlerdir. Bu nedenle firmanız için hangi türü seçerseniz seçin yıllar boyunca size ve marka vizyonunuza ait bir katalog baskısı elde edersiniz.

Sizler de katalog baskı siparişleriniz için https://www.baskiltd.com/katalog-baski/products/ adresini inceleyebilir seçeceğiniz ürün modelinde siparişinizi verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.