KATARAKT AMELİYATI OLAN HASTALAR DAHA UZUN YAŞIYOR

KATARAKT AMELİYATI OLAN HASTALAR DAHA UZUN YAŞIYOR

Amerikan Oftalmoloji Derneği'ne ait dergide geçtiğimiz Mayıs ayında yayımlanan bir makaleyle, aynı sağlık durumunda katarakt rahatsızlığı bulunup ameliyat olan hastaların, ameliyat olmayan diğer hastalara göre daha uzun yaşadığı ortaya çıktı.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, bir buçuk milyon insan üzerinde yapılan araştırma sonucu elde edilen istatistiğe göre katarakt ameliyatı olan hastaların yaşam kalitesinin artması nedeniyle bu sonuca ulaşıldığını söyledi.

Özellikle 65 yaşından sonra görülmeye başlanan kataraktın yaşam kalitesini etkilediğini belirten Kaşkaloğlu, “Aynı yaşta, benzer sağlık durumuna sahip hastalar arasında yapılan istatistiğe göre katarakt ameliyatı olan hastaların ölüm oranının ameliyat olmayanlara göre % 30 oranla daha düşük olduğu görülüyor” dedi.

Bunun en önemli nedeninin hastanın ameliyat sonrası görmeye başlamasıyla yaşam kalitesinin artması olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Katarakt ameliyat olan kişilerde buna bağlı olarak ev kazalarının azalması, ilaçların eksiksiz ve daha doğru kullanılması, sokaktaki günlük aktivitelerin gerçekleştirilebilmesi ve sosyal ortamlara girilebilmesi gibi gelişmeler de yaşanıyor. Kişiler, katarakt ameliyatı olduktan sonra daha aktif bir yaşam sürerek tek başlarına kendi işlerini daha rahat görebiliyorlar” diye konuştu.

Katarakt ameliyatından sonra görmeye başlayan hastaların yaşam kalitesiyle birlikte, psikolojisinin de düzeldiğini kaydeden Kaşkaloğlu, femto lazer teknolojisiyle birlikte başarılı ameliyatlar gerçekleştirdiklerini ve ameliyatın ardından hastaların hemen günlük yaşamına dönebildiğini

sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.