Katarakt Hastalarına Müjde!

Katarakt Hastalarına Müjde!

Net Göz Dal Merkezi’nde görevli Op. Dr. Hayati Türker, katarakt ameliyatı olan hastaların Presbyond lazer tekniğiyle ameliyat edilerek yakın ve uzağı daha iyi görmeleri sağlanacağı söylendi.

İzmir Net Göz Dal Merkezi’nde görev yapan Op. Dr. Hayati Türker, Lazer teknolojisinin (Presbyond Lazer),  diğer yakın-uzak düzeltme uygulamalarına göre daha avantajlı ve güvenli olduğunu söyledi. Türker, “Lazer teknolojisi, doğal ve kusursuz bir görme yetisi kazandırmasa da var olan diğer uygulamalardan çok daha etkili ve güvenli bir uygulamadır” şeklinde konuştu.

Zahmetsiz ve Güvenli Bir Uygulama
Katarakt ameliyatının ardından yakın-uzak düzeltme uygulamalarının oldukça zahmetli ve riskli olduğunu söyleyen Türker, “Katarakt ameliyatının ardından yakın-uzak görüntüsünü düzeltmek için nasıl bir yol izleyeceğimizi belirlemekte zorlanabiliyoruz. Var olan uygulamalar, pahalı ve katarakt ameliyatını yaparken bize zorluk yaşatıyor. Presbyond Lazer,  uygulaması ise tam tersine katarakt ameliyatından sonra da hastanın yakın-uzağı tekrar net bir şekilde görmesini sağlıyor. Ayrıca bu uygulama, katarakt ameliyatına engel olmadığı gibi kolaylaştırıcı özelliğe de sahiptir” dedi.


Katarakt ameliyatı Olan Her Hastaya Yapılabilir
Op. Dr. Türker, lazer uygulaması teknik anlamda hekimleri zorlayan bir uygulama olmadığını ve hasta için de güvenli bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Türker, “Katarakt operasyonu geçirmiş kişilerde gözlükten kurtulmak için ikinci bir operasyon kabul edilmezdi. Lazer (yakın düzeltme lazeri) uygulamasıyla yakın-uzak düzeltme kolaylıkla yapılabiliniyor ve hastalar gözlüklerden kurtuluyorlar" dedi. Op. Dr. Türker, katarakt ameliyatı olan hastalar için çok önemli olan bu uygulamanın göz sağlığı tam anlamıyla yerinde olan tüm hastalara uygulanabileceğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.