Katil yapay zeka evlere giriyor!

Katil yapay zeka evlere giriyor!

1968 yapımı bir Stanley Kubrick klasiği olan 2001: Uzay Macerası (2011: A Space Odyssey) filminin katil yapay zekası HAL 9000, Master Replicas Group (MRG) tarafından üretilen özel koleksiyon ürünü ile evlere girecek.

İşlevsel bir Bluetooth hoparlör olarak kullanılabilecek olan ürün serisini ev ağınıza bağlamak da mümkün olacak.
 

2001: Uzay Macerası katil yapay zekası HAL 9000 Bluetooth hoparlör oldu!


Reprodüksiyon ürün serisi, tamamen orijinal HAL 9000 tasarımı ve malzemelerine sadık kalınarak üretilmiş durumda. Örneğin; orijinal tasarımda eski bir Nikon lens kullanılırken, reprodüksiyonda daha uzun ve modern olan aynı F-mount kullanılıyor. HAL bilgisayarın ebatlarından ve ünlü kırmızı gözüne kadar her şey incelikle çalışılmış. A2DP veya HFP protokolleri kullanan herhangi bir ses kaynağının ürünün ses çıkışını kullanabileceği belirtiliyor. Sunulan masaüstü standı cihazın kendisi için şarj istasyonu olarak işlev görüyor.


HAL 9000 with Command Console (Komut Konsolu) olarak geçen diğer ürünse çok daha cezbedici. Filmdekinin aynısı olan bu reprodüksiyonda Bluetooth hoparlörü duvara manyetik olarak tutturma şansınız bulunuyor. Böylece konsolun 10 inç HD ekranı ve arkadan aydınlatmalı tuşları aktif hale geliyor. Bastığınız tuşlara göre ekranın içerikleri de dinamik olarak değişebiliyor. Hatta bir tuş ile yapay zekayla konuşmak ve yanıt almak da mümkün. Tabii ki bunlar filmin diyaloglarından ibaret. Üretici ileride güncellemelerle ürününe daha fazla işlev ekleyeceklerinin de sözünü veriyor.

Tahmin edeceğiniz üzere koleksiyon ürünlerinin fiyatları oldukça yüksek. Bluetooth Speaker Edition fiyatı 600 dolarken, Command Console modeli ise 1,200 dolar fiyat etiketine sahip. Ürünleri Indiegogo kampanyası üzerinden nispeten daha ucuza alma şansı da sunuluyor. Command Console modelinin sadece 2,001 adet üretileceğini de not olarak düşelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.