Katip Çelebi test merkezi olarak onaylandı

Katip Çelebi test merkezi olarak onaylandı

İKÇÜ, TOEFL IBT Sınavlarını Yapacak

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), TOEFL (Test of English as a Foreign Language) IBT sınav merkezi sertifikasyon sürecini tamamladı ve test merkezi olarak onaylandı.

Akademik düzeyde İngilizce kullanma ve anlama becerisini ölçmeye dönük olarak yapılan; dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini ölçen TOEFL IBT sınavları önümüzdeki dönemden itibaren İKÇÜ’de de yapılacak.  Yurtdışında eğitim almak, çeşitli burs ve sertifika programlarından yararlanmak ve bazı iş başvuruları için gerekli olan sınav, merkezi puanlama ağında yapılmakta ve dünyada pek çok ülke tarafından kabul edilmektedir. 

Özellikle Amerika, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerde öğrenim ve çalışma için gerekli olan vize başvurularında da dil şartını belgelemek için de kullanılabilmektedir.

İzmir’de TOEFL IBT sınavlarını girmek isteyenlere kolaylık sunmak için yola çıkan İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu da bölgeden talep edenlere kolaylık sunmak için sınav merkezi olma başvurusunu yapmış ve yapılan değerlendirmeler sonucunda test merkezi olarak onaylanmıştır. İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak sınavların tarihleri Ekim ayında www.ikc.edu.tr adresinde yayınlanacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.